logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Lekka kamera sportowa/samochodowa z analogowym AV-out, FHD lub HD, tania

darioze 02 Wrz 2015 17:39 1230 6
  • #1 14966296
    darioze
    Poziom 11  
    Witam,
    Poszukuję kamery, która będzie miała analogowy AV-out. Może to być kamera sportowa, rejestrator samochodowy lub cokolwiek innego. Im lżejsza i mniejsza tym lepiej, nie musi mieć ekranu. Zależy mi na przyzwoitej jakości obrazu - aktualnie mam kamerę Link i jakość obrazu jest dla mnie zbyt niska + problem z balansem bieli. Kamera im tańsza tym lepiej ponieważ jest duże prawdopodobieństwo jej zniszczenia. Może ktoś ma doświadczenie z jakąś kamerą (np. sportową) która w dokumentacji nie ma wyjścia video natomiast jest ono wyprowadzone np. przez złącze USB?
  • #2 14966564
    zackass1
    Poziom 16  
    Ocena: 52
    Mobius action cam. Dobry chińczyk, full hd przy 30 klatkach, brak ekranu, bardzo mała. W zestawie jest kabelek usb z wyjściem na video, audio i wejściem na zasilanie.
    https://www.mobius-actioncam.com/
    Kamerka popularna wśród modelarzy rc i na ich forach można znaleźć o niej nieco więcej informacji.
  • #3 14966651
    darioze
    Poziom 11  
    Dziękuję za odpowiedź. Kamera OK tylko wolałbym coś trochę tańszego. Jest dużo tracerów, mant i innych tylko nigdzie nie ma informacji o tv-out
  • #5 14972523
    darioze
    Poziom 11  
    Szczerze to nie wiem jak z jakąś kamer "w pilocie". Do tego one raczej nie mają AV out. Jakiś czas temu kupiłem kamerę SJ4000 - niestety okazało się, że jest to ordynarna podróba i o AV out można zapomnieć. Czy ktoś jest w posiadaniu Tracer SJ400, Manta MM337, Lenco Sportcam 100 lub ich pochodnych wyprodukowanych pod innymi markami i byłby w stanie sprawdzić czy kamera ma AV out? Na jednej z aukcji znalazłem informację że lenco ma AV out. Niestety cena jest na tyle niska, że wątpię żeby to był oryginał więc i informacja o AV out może być nieprawdziwa.
  • Pomocny post
    #6 14972627
    zackass1
    Poziom 16  
    Ocena: 52
    Ta o której wspomniałem ma taki sam kabel jak pierwsza czyli mini usb -> AV out. Najlepiej pytaj i szukaj na forach modelarskich bo tam używają podobnych kamerek w prawie każdym modelu rc, więc będą mieć o wiele większą orientację w rynku i wiedzę co która kamerka ma a czego nie.
  • #7 19904561
    darioze
    Poziom 11  
    Wybrano kamerę

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje lekkiej kamery sportowej lub rejestratora samochodowego z analogowym AV-out, preferując model bez ekranu i w przystępnej cenie. W odpowiedziach polecono kamerę Mobius, która nagrywa w Full HD i ma mini USB z wyjściem AV, oraz jej tańszą wersję Mobius Keychain, nagrywającą w 720p. Użytkownik wyraził zainteresowanie innymi modelami, takimi jak Tracer SJ400, Manta MM337 i Lenco Sportcam 100, jednak niektóre z nich mogą być podróbkami bez AV-out. Rekomendowano również poszukiwanie informacji na forach modelarskich, gdzie użytkownicy mają większą wiedzę na temat dostępnych kamer.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA