logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[pytanie] Kamera sportowa do 300 zł

AlienWarez 08 Sie 2018 08:19 5655 8
  • #1 17372555
    AlienWarez
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witam wszystkich,

Potrzebuje kamery sportowej na moto. Będzie montowana na kasku ewentualnie na motocyklu. Budżet do 300 zł (dopiero startuję, jeśli wciągnie mnie robienie "profesjonalnych" filmów pomyślę o czymś lepszym).

Wiadomo zależy mi na jak najlepszej jakości nagrywania (FULL HD wystarczy w zupełności) oraz stabilizacji (motocykl drogowy - nie żaden crossowy).
    Nie potrzebuje 4k itp.

Myślę o:
    EKEN H9R (tu przemawia przede wszystkim jakość nagrywania i CENA - na ali można kupić za 180 zł , allegro od 230 zł)
    Xiaomi Yi Action
    Goclever extreme pro 4k
    Iconntechs
    Orllo Xpro Touch

Doradźcie proszę - może lepszy w tej kwocie będzie SJCAM? Xblitz?

Przejrzałem już mnóstwo porównań na YT oraz poczytałem lecz czym wiecej ogladam tym wiekszy chaos mam w głowie.

Dzięki!
    Pozdrawiam
  • #2 17372646
    Szyszkownik Kilkujadek
    Poziom 37  
    Ocena: 1011
    Generalnie na jednoślady to przydaje się dobra stabilizacja obrazu. Najlepiej optyczna ("mechaniczna") i cyfrowa ("matrycowa"). Lepiej nawet zejść z 4K do FHD, aby tylko mieć stabilizację.
  • #3 17372651
    AlienWarez
    Poziom 14  
    Szyszkownik Kilkujadek napisał:
    Generalnie na jednoślady to przydaje się dobra stabilizacja obrazu. Najlepiej optyczna ("mechaniczna") i cyfrowa ("matrycowa"). Lepiej nawet zejść z 4K do FHD, aby tylko mieć stabilizację.

Dlatego tak jak wypisałem powyżej nie chce 4K bo w tej cenie to 4K najcześciej będzie przekłamane.
    FHD w zupełności mi wystarczy.
  • #5 17372682
    AlienWarez
    Poziom 14  
    Możesz obejrzeć na YT porównanie tej kamery do EKEN H9 (lub dodatek R - ma pilota :P)
    I dać swoją opinie?
  • #7 17382841
    beatamycha
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    Osobiście mam od 2 lat Eken-a w wersji bez pilota. Jakoś względem ceny jak najbardziej adekwatna. Dostępne mnóstwo akcesorium typu: uchwyty na klatkę piersiową, na pasek, rękę i wiele by można wymieniać. Pasują też akcesoria z GO PRO do Eken-a.
    Jak na początki przygody wydaje mi się dobrym wyborem.
  • #8 17383339
    AlienWarez
    Poziom 14  
    Tak też myślałem dlatego zamówiłem EKEN'a :)
    jeśli będzie mnie denerwował to najprawdopodobniej będę celował w wyższą półkę (GOPRO hero 2018 lub wyżej...)
  • #9 17383900
    beatamycha
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    Zawsze można coś zmienić na wyższą półkę. Jeśli mogę jeszcze coś doradzić. Bo to też istotne jeśli chodzi o Eken-a. Jeśli kupujesz kartę to musisz uważać, z niektórymi jest niekompatybilny. Ja kupiłam kartę sd 32GB jednej marki, potem innej i były różne problemy, aż w końcu gdzieś przeczytałam że jeżeli dużej pojemności karty to sprawdzone są SanDisk Ultra. Osobiście mam 32 GB. Od tej pory nie było więcej takich problemów i błędów z odczytem czy nawet samym nagraniem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje kamery sportowej do 300 zł, przeznaczonej do montażu na kasku lub motocyklu, z preferencją dla jakości nagrywania w FULL HD oraz stabilizacji obrazu. Wśród rozważanych modeli znajdują się EKEN H9R, Xiaomi Yi Action, Goclever Extreme Pro 4K, Iconntechs oraz Orllo Xpro Touch. Użytkownicy podkreślają znaczenie stabilizacji, sugerując, że lepiej zrezygnować z 4K na rzecz lepszej jakości obrazu w FHD. EKEN H9R jest chwalony za stosunek jakości do ceny oraz dostępność akcesoriów, a Xiaomi Yi Action za płynność obrazu. Użytkownik zamówił EKEN-a, z myślą o ewentualnej przyszłej wymianie na model wyższej klasy, jak GOPRO Hero 2018. Wskazano również na problemy z kompatybilnością kart pamięci, zalecając użycie kart SanDisk Ultra.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA