[quote="Józef18"]Próbowałeś witryna z ograniczeniami ??
Innego sposobu raczej niema
Bardzo skromna wiedza o osieciowaniu - moje kondolencje.
Jesli dobrze zrozumialem, to masz jakies polaczenie z internetem ktore laczy sie z twoim komputerem. Dodatkowo twoj komputer udziela polaczenia sieciowego kablem skrosowanym z innym komuterem poprzez sieciowke
Tak czy inaczej, jesli uzywasz ICS (internet conection shearing) z win XP to tak naprawde twoj komputer defacto jest takowym prostym routerem sieciowym, ale to nie na temat
Mozesz zrobic to na dwa sposoby:
1) Softowy Firewall z blokada stron, plikow itd
2) Proxy z takimi samymi funkcjami
W przypadku 1 proponuje jakis prosty firewall np Zone Alarm Pro - bardzo skromny, ale posiada funkcjie o jakie ci chodzi (demo mozesz poszukac w sieci i do tego crack z astalavisty

)
Jesli jednak to bedzie za malo to proponuje Outpost firewall - jest duzo bardziej zaawansowany, ale posiada naprawde mnostwo funkcji blokowania stron.
Z tego co pamietam oba firewalle posiadaja polska wersje jezykowa, a w przypadku tego drugiego wersja 2.5 PL jest bodaj darmowa i bez oganiczen czasowych uzytkowania.
Jesli chodzi o Proxy to bedziesz musial troche dluzej posiedziec przy konfiguracji zeby ten sam efekt osiagnac, tak wiec nie wiem czy sie oplaca.
Jesli zajstalujesz ktoregos z firewallow (te dwa to tylko moja propozycja, a jest ich cale mnostwo i napewno cos dla siebie wybierzesz) to nie zapomnij o wylaczeniu Firewalla w win xp
W razie problemow prosze pytac:
GG:3861604