logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung G355HN - Core 2 uszkodzony po aktualizacji.

max_gsm 10 Wrz 2015 19:50 3585 16
REKLAMA
  • #1 14986517
    max_gsm
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    Witam koledzy , dziwny przypadek z Core 2 SM-G355HN, podczas aktualizacji oprogramowania przez wifi klient wyciągnął baterie( przynajmniej tak twierdzi) i telefon już się nie uruchomił, trafił do mnie z wiszącym logo Samsunga przy próbie uruchomienia, no to oczywiście spróbowałem najszybszego i najprostszego sposobu, czyli odin + firmware. Wszystko ładnie się wgrało ale teraz na wyświetlaczu jest komunikat "Firmware upgrade encorupted an issue. Please select recovery mode in Kies & try again". Próbowałem już chyba 8 różnych wersji softu , wgrałem też wszystkie softy z suportu Z3x ale ten box też nie daje rady postawić tego wynalazku, awaryjne wgrywanie przez Kies też nie pomaga, telefon normalnie wchodzi w download mode ale w recovery już nie. Proszę o pomoc bo już brakuje mi pomysłów, wszystkie inne modele z podobnymi przypadkami stawiałem w 10 minut, ale ten to ciężki temat.
  • REKLAMA
  • #2 14986566
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Wgrywałeś 3 plikowy soft?
  • REKLAMA
  • #3 14986588
    max_gsm
    Poziom 18  
    Właśnie nie bo nigdzie takiego nie widziałem do tego modelu
  • #4 14989108
    sagem90
    Poziom 17  
    Ocena: 85
    Możesz przerobić soft jednoplikowy na wieoloplikowy.
    Klik
  • #5 14993036
    max_gsm
    Poziom 18  
    Dzięki "Sagem90" spróbowałem tej metody i udało się wyodrębnić 3 pliki: Bootloader, PDA i CSC ale niestety nie udało się utworzyć pliku Modem ponieważ w rozpakowanym firmware brakuje właśnie pliku modem.bin a po wgraniu tych trzech plików niestety ten sam problem.
  • #7 15001746
    max_gsm
    Poziom 18  
    Dziękuje "adamb" właśnie o to chodziło, ale niestety po wgraniu tego 3 plikowca nadal ten sam problem. Są jeszcze jakieś pomysły??
  • REKLAMA
  • #8 15011359
    mikmik
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Spróbuj przywracania nie przez kies ale przez SmartSwitchPC jak wklepiesz w odzyskiwaniu SN telefonu to ściągnie ci najnowszy soft jaki dla niego jest i jaki klienta ściągał.
  • REKLAMA
  • #9 15012493
    max_gsm
    Poziom 18  
    Niestety ale ten program nie obsługuje tego modelu
  • #11 15033051
    max_gsm
    Poziom 18  
    Ciężki przypadek z tym telefonem, po instalacji tego softu bez zmian, aż trudno powiedzieć czy to na pewno tylko uszkodzenie firmware
  • #12 15036902
    mikmik
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    To moze sprobowac EFS jak modem wywaliło
  • #13 15071827
    emulek85
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    mam taki problem po wgraniu softu odinem soft jedno plikowy ,telefon włącza sie wibruje ,słychac głos ,dotyk działa ale jest ciemny ekran ,nie moge wprowadzic telefonu w tryb download mode ,co moze byc powodem prosze o pomoc
  • #14 15071951
    max_gsm
    Poziom 18  
    Spróbuj wgrać ten soft 3-plikowy który proponuje "mikmik" , wtedy będziesz miał pewność czy to wina software czy hardware.
  • #15 15073299
    emulek85
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    max_gsm napisał:
    Spróbuj wgrać ten soft 3-plikowy który proponuje "mikmik" , wtedy będziesz miał pewność czy to wina software czy hardware.

Tylko nie moge wprowadzic telefon w tryb download mode
  • #16 15073431
    max_gsm
    Poziom 18  
    Spróbuj tak: na wyłączonym telefonie przytrzymaj Vulume down + Home i trzymając te dwa przyciski podłącz przewód usb. Tylko pamiętaj że telefon nie wchodzi od razu w tryb tylko po jakiś 8s i wtedy wciskasz volume up,usłyszysz dzwięk podłączenia telefonu pod komputer i jesteś w trybie download. W Twoim przypadku nic nie będzie wyświetlało na lcd ale w tryb powinien wejść.
  • #17 15211158
    max_gsm
    Poziom 18  
    Niestety nie udało się postawić do życia tego telefonu, ale dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung Galaxy Core 2 (SM-G355HN), który przestał działać po przerwaniu aktualizacji oprogramowania. Po próbie wgrania firmware za pomocą narzędzia Odin, telefon wyświetla komunikat o uszkodzeniu oprogramowania. Użytkownik próbował różnych wersji oprogramowania, w tym jednoplikowych i trójplikowych, ale problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne metody, takie jak użycie SmartSwitchPC do przywrócenia oprogramowania oraz próby wgrania plików Bootloader, PDA i CSC. Użytkownik nie był w stanie wprowadzić telefonu w tryb download mode, co utrudnia dalsze próby naprawy. Ostatecznie, mimo wielu prób, telefon nie został naprawiony.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA