logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór kompresora bezolejowego do czyszczenia i pompowania kół 8 bar

cmsydney 14 Wrz 2015 12:24 1335 0
REKLAMA
  • #1 14994393
    cmsydney
    Poziom 14  
    Ocena: 36
    Witam

Potrzebuję kompresor do następujących prac:
    - czyszczenie elektroniki, sprzętu agd z kurzu (głównie, raz na miesiąc kilka chłodziarek, zamrażarek)
    - pompowanie kół rowerowych (8 bar musi być), samochodowych (wielkości jak w osobówkach)
    - nic innego do głowy mi nie przychodzi

Jeśli chodzi o rodzaj to celuję raczej w zbiornikowy bezolejowy. Z olejowym nie chce mi się bawić, użytkowanie bardzo sporadyczne by miało to sens. Zbiornik raczej bym preferował mały, poniżej 10l by łatwo go przenosić. Z kolei nie wykluczam bezzbiornikowego jeśli cena faktycznie by była znacznie mniejsza.

Na pewno będę potrzebował pistolet do przedmuchiwania oraz pistolet do pompowania.

I teraz nie mam zielonego pojęcia co kupić, jakiej firmy. Pułap cenowy - jak najtaniej ale nie bez przesady. Jeśli marketowe nie są warte uwagi to wolałbym coś markowego.

To co udało mi się znaleźć:

1. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - Kompresor bezolejowy, zbiornik 5L, Moc 0,5KM, ciśnienie maksymalne 8 bar, wydajność 55 l/min, obr. 4200 obr/min., 300zł + koszt pistoletu

2. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - bezzbiornikowy, moc 1,5KM / 1100W, ciśnienie maksymalne 8 bar, wydajność 180 L/min, 295zł z pistoletami

3. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - Kompresor bezolejowy, zbiornik 6l, Typ pompy OL195; Moc 1,5KM / 1100W, ciśnienie maksymalne 8bar, wydajność 180 l/min., 3400 obr/min, 340zł + koszt pistoletu

4. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - zbiornik 2L, moc 1,5KM / 1100W, ciśnienie maksymalne 8 bar, wydajność 200 L/min. 375zł z pistoletami

Czy może coś zupełnie innego?

Z góry dziękuję
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
REKLAMA