logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak włączyć ekran w laptopie po wyłączeniu przez opcje zasilania w Windows 10?

Warfan321321 16 Wrz 2015 18:26 2061 6
REKLAMA
  • #1 15000110
    Warfan321321
    Poziom 1  
    Mam win10, wszedłem w opcję zasilania i chciałem przyciemnić ekran, nacisnąłem słoneczko. Myślałem, że to jasność ekranu, a wyłączyłem ekran i nie wiem jak włączyć, na f(1-12) nie działa a jak przełączyłem na TV był zielony ekran. Sorry za orto piszę z telefonu, jeśli jest coś zepsute to co ? BIOS ?

Poprawiłem błędy - telefon nie jest wytłumaczeniem, on ich nie popełnia /salmon/
  • REKLAMA
  • #2 15000294
    maurycy123
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 736
    Bardzo chętnie bym Ci pomógł. Niestety swoją szklaną kulę oddałem na przegląd techniczny. Nie jestem w stanie z fusów wywróżyć jakiego posiadasz laptopa (producent, model, specyfikacja). Chcesz pomocy? Uzupełnij post.
  • REKLAMA
  • #3 15000303
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1538
    Zresetuj CMOS.
  • #4 15000321
    maurycy123
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 736
    boro1234567 napisał:
    Zresetuj CMOS.
    Jaki CMOS? Gość nie wie co zrobił a Ty mu każesz rozebrać laptopa aby Bios zresetował?

Moderowany przez dt1:

Przypominam Koledze, że Autor napisał w dziale Komputery Serwis - tak więc otrzymał poradę, która jest jak najbardziej słuszna w tym dziale. Pozostaw proszę Autorowi decyzję, czy będzie chciał samodzielnie próbować naprawiać swój sprzęt - od tego jest ten dział. Krytyka osoby próbującej pomóc przy rozwiązaniu problemu jest w tym przypadku nie na miejscu.

• REKLAMA
  • #5 15000327
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1538
    maurycy123 napisał:
    boro1234567 napisał:
    Zresetuj CMOS.
    Jaki CMOS? Gość nie wie co zrobił a Ty mu każesz rozebrać laptopa aby Bios zresetował?

To się nauczy, jak nie to odda gdzie trzeba.
  • REKLAMA
  • #6 15012328
    penknife
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    Fusy herbaciane podpowiedziały mi, że kolega aktywował, któryś ze stanów usypiania.
    Jeżeli nie pomoże naciśnięcie ponownie na ten sam przycisk/klawisz/kombinację, spróbuj nacisnąć w spację, lewy przycisk myszy bądź ostatecznie w przycisk zasilania.
  • #7 15015405
    Okrutny-Grubas
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Zawsze możesz po prostu wyjąć baterię i włączyć od nowa. Jeśli to nie pomoże podłącz laptopa pod inny ekran (monitor, TV), albo spróbuj włączać laptopa na zmianę z podłączoną i z odłączoną ładowarką. Zwykle plany zasilania są inne na zasilaniu bateryjnym i sieciowym.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik z systemem Windows 10 przypadkowo wyłączył ekran laptopa, myśląc, że zmienia jasność. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym ponowne naciśnięcie przycisku, użycie spacji lub lewego przycisku myszy, a także przycisku zasilania. Inne propozycje obejmowały wyjęcie baterii, podłączenie do innego ekranu oraz włączanie laptopa z podłączoną i odłączoną ładowarką, co może pomóc w rozwiązaniu problemu z planami zasilania. Wskazano również na możliwość aktywacji stanów usypiania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA