logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba C660D-19X - Wymiana płyty głównej na "lepszą"/inną

lucky512 04 Paź 2015 23:36 927 1
REKLAMA
  • #1 15043204
    lucky512
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam, posiadam oto owego lapka wspomnianego w temacie czyli C660D-19X. Mój model bądź też egzemplarz wyposażony jest w płytę główną w duecie z dwurdzeniowym procesorem AMD E-300 o zawrotnym taktowaniu 1.3Ghz oraz kartą graficzną Radeon HD6310 czyli no prawie jak APU. Zauważyłem że płyta od tego samego modelu "innego wariantu" (też AMD) z socketem ma podobne kształt i prawdopodobnie układ tego wszystkiego. Da się wymienić płytę główną na inną/lepszą od tego samego modelu lecz innego "wariantu" czy jest to skazane na porażke?
  • REKLAMA
  • #2 15043396
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 741
    Musisz dokładnie zdjęcia obejrzeć (głównie otwory montażowe, gniazda). Jednak nie polecałbym płyty na AMD - często "padają" mosty północne, można też trafić na nieuczciwego sprzedawcę który wygrzał płytę.
    Jak już wymieniać to warto zastanowić się nad wersją na intelu i3/i5 ze zintegrowaną lub dedykowaną GPU.

Oczywiście poza płytą potrzebujesz procesor i chłodzenie. Ewentualnie zasilacz mocniejszy.

Wersje na AMD X2 wymieniałem na intela ze zintegrowaną grafiką - cały komplet płyta, procesor, chłodzenie - plug&play :)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA