logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Deskjet F2420 - Drukarka drukuje dziwne ostrzeżenia.

Marosking 10 Paź 2015 12:05 1434 4
REKLAMA
  • #1 15055465
    Marosking
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,

Zakupiłem nowe tusze do drukarki HP Deskjet F2420. Założyłem nowe tusze i od tej pory drukarka drukuje jedynie stronę podaną w załączniku. Co mam w takiej sytuacji robić? HP Deskjet F2420 - Drukarka drukuje dziwne ostrzeżenia.
  • REKLAMA
  • #2 15055574
    sir_arturroo
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    drukarki hp deskjet maja głowice drukujące na katridżach z tuszem.
    skoro założyłeś nowe i nie drukuje, znaczy że nowe nie podają tuszu.
    moja drukarka jak za długo stoi (f4500-masz dokładnie takie same katridże) to tusz zasycha i przemywam i znowu działa. jeżeli kupiłeś regenerowana, albo sam napełniałeś, to radzę przemyć jakimś alkoholem. jeżeli nowe, to ja bym reklamował. osobiście nowe mi nigdy nie szankowały
  • REKLAMA
  • #3 15056335
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Kolega sir_arturroo ma rację - ja dodam tylko, że ta drukowana strona to strona kalibracyjna, którą normalnie trzeba włożyć do skanera, ale skoro nie jest drukowana prawidłowo, to nic nie da. Zresztą gdyby czarny tusz drukował, to na dolnej części kartki pojawiłyby się objaśnienia, co z tą stroną zrobić.
  • REKLAMA
  • #4 15056758
    sir_arturroo
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    konmaj napisał:
    Kolega sir_arturroo ma rację - ja dodam tylko, że ta drukowana strona to strona kalibracyjna, którą normalnie trzeba włożyć do skanera, ale skoro nie jest drukowana prawidłowo, to nic nie da. Zresztą gdyby czarny tusz drukował, to na dolnej części kartki pojawiłyby się objaśnienia, co z tą stroną zrobić.

powinna mieć wszystkie kolory i kombinację kolorów. podejrzewam, że ten "dziwny znak" to ten wykrzyknik w trójkącie. ale to akurat małe ma znaczenie. nie drukuje wszystkich kolorów. więc katridże są wadliwe. czarnego w ogóle nie ma.
  • #5 15056870
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Ten wykrzyknik ze strzałką to właśnie część rysunku pokazującego, jak włożyć stronę kalibracyjną do skanera.
REKLAMA