logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Płyta elektryczna AEG, jak odblokować

ju-lyan 13 Paź 2015 18:05 35613 6
REKLAMA
  • #1 15064350
    ju-lyan
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    Witam, proszę bardzo o pomoc w odblokowaniu płyty elektrycznej AEG, nie posiadam nr ani modelu tej płyty, gdyż wprowadziłem się do nowego mieszkania i nic takiego w nim nie znalazłem. Zrobiłem jedynie zdjęcie które przesyłam. Męczę się z nią już dobre parę godzin i nie wiem jak to odblokować

Bardzo prosiłbym o pomoc (już nie mogę jeść pokarmu odgrzewanego z mikrofali :P ) i dziękuję z góry

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Płyta elektryczna AEG, jak odblokować 20151013_184835.jpg (945.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15064468
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4473
    Pod spodem płyty jest naklejka z modelem płyty. Wystarczy na stronie AEG znaleźć instrukcję obsługi i odblokować "kluczyk", chyba że problemem jest inna blokada - a jeśli tak to jaka? Co konkretnie się dzieję z płytą?
    Na forum proponuję o bardziej szczegółowy opis uszkodzenia, przyczyny usterki.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • REKLAMA
  • #3 15064803
    ju-lyan
    Poziom 2  
    tzn przeprowadziłem się do kawalerki i ta płyta jest wbudowana w cały że tak powiem blat kuchenny i nie mam jak zajrzeć pod......... także cóż...: )

Jak włączam płytę to zapala się literka "L" czyli Locked, wertowałem, próbowałem wiele instrukcji ze strony AEG ale nie natknąłem się na tą pasującą :(
  • #4 15064869
    Piotr2608

Poziom 41  
    Po włączeniu panelu płyty sensorem (1) na
    wszystkich wyświetlaczach pojawi się litera „L”. Następnie należy jednocześnie nacisnąć
    sensor (3) pola grzejnego przedniego prawego
    z sensorem (6). Litery „L” znikną a na wyświetlaczach pól grzejnych pojawią się cyfry ”0.” z
    migającą kropką. Następnie można rozpocząć włączanie pól grzejnych.
    Załączniki:
    • Płyta elektryczna AEG, jak odblokować 969212b472b10011gen.jpg (17.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • REKLAMA
  • #5 15065038
    ju-lyan
    Poziom 2  
    wszystko bardzo ładnie i czytelnie ukazane lecz nie pasuje do układu sensorów dla mojej płytki :( załączam troszkę bardziej wyraźne zdjęcie Płyta elektryczna AEG, jak odblokować
  • REKLAMA
  • #6 15065044
    Piotr2608

Poziom 41  
    Trzeba pogrzebać w instrukcjach od Electroluxa.

Dodano po 19 [minuty]:

A może to pomoże?
    Załączniki:
    • Płyta elektryczna AEG, jak odblokować Bez__tytu__u.jpg (185.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Płyta elektryczna AEG, jak odblokować Bez__tytu__u.jpg (156.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
  • #7 15069559
    ju-lyan
    Poziom 2  
    patrzyłem już w wiele instrukcji tych płyt grzejnych ale nie mogę znaleźć takiego modelu jak u mnie :( u mnie nie ma tego przycisku "klucza" na płycie. Gdyby był to pewnie od razu bym się połapał a tak....:(

ps.: dziękuję za zainteresowanie tematem i odpowiedzi :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w odblokowaniu płyty elektrycznej AEG, której modelu nie zna, ponieważ wprowadził się do nowego mieszkania. Po kilku godzinach prób, na wyświetlaczu pojawia się litera "L", co oznacza zablokowanie. Użytkownik nie ma dostępu do instrukcji, a próby odblokowania według dostępnych wskazówek nie przynoszą efektu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie instrukcji obsługi, jednak użytkownik nie może znaleźć odpowiedniego modelu ani przycisku "klucza" na płycie. Wskazówki dotyczące odblokowania płyty obejmują jednoczesne naciśnięcie odpowiednich sensorów, ale nie pasują one do jego urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA