logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows xp - Podmiana ikon systemowych/Modyfikacja wyglądu

Smolarz 16 Paź 2015 11:07 957 6
REKLAMA
  • #1 15071250
    Smolarz
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Mam problem z podmianą kilku ikon systemowych a mianowicie:
    Windows xp - Podmiana ikon systemowych/Modyfikacja wyglądu Windows xp - Podmiana ikon systemowych/Modyfikacja wyglądu

Oraz kolor tła explorera i bocznych krawędzi balloon tips (Oraz ikon znajdujących się w nim)

Windows xp - Podmiana ikon systemowych/Modyfikacja wyglądu Windows xp - Podmiana ikon systemowych/Modyfikacja wyglądu
  • REKLAMA
  • #2 15071993
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 237
    Smolarz napisał:
    Mam problem z podmianą kilku ikon systemowych a mianowicie:
    i na podstawie screen'ów, mamy Tobie pomóc? Co do tej pory zrobiłeś, raczysz nas oświecić?
  • REKLAMA
  • #3 15072024
    Smolarz
    Poziom 12  
    Ktoś kto się zna doskonale wie jakie pliki odpowiadają za daną funkcję systemu i chodziło mi tylko o nakierowanie które pliki odpowiadają za wyżej wymienione problemy. Jedno już sam znalazłem user32.dll w nim podmieniłem ikony programem ResHacker. Czy o tak wiele proszę pisząc na tym forum?
  • REKLAMA
  • #5 15072321
    Smolarz
    Poziom 12  
    Dziękuje za pomocny link :) Niestety nie ma tam elementów które wrzuciłem na screenach.
  • REKLAMA
  • #6 15072855
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 281
    Smolarz napisał:
    Niestety nie ma tam elementów które wrzuciłem na screenach.

Bo link dotyczy Windowsa XP a twoje screeny wyglądają na zerżnięte z Win8, a tam wiele rzeczy jest innych niż w WinXp.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podmianą ikon systemowych w Windows XP oraz modyfikacją kolorów tła eksploratora i balonów informacyjnych. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdził pliki odpowiedzialne za te funkcje, w tym user32.dll, który można edytować za pomocą programu ResHacker. Pojawiły się również wątpliwości co do zgodności z Windows 8, jednak autor potwierdził, że używa Windows XP z ręczną podmianą plików z wersji 8 RTM.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA