Witam, mam dylemat w kwestii podłączenia drukarki jak w tyt. przez przejściówkę. Otóż chodzi o to, że kabel Centronics do tej drukarki ma długość ca. 1,5m i nie wiem czy jak zastosuję przejśiówkę dł. 75 cm., lub 1m. drukarka zadziała proawidłowo? Nie wiem co o tym sądzić, bo mam sprzeczne informacje, gdyż wiem, że urządzenie podłączone do USB może mieć kabel dł. 3-5m, natomiast spotkałem się ze stwierdzeniem, że kabel do tej drukarki nie może mieć więcej jak 1.8m. Jak byście radzili, lepiej kupić porządniejszą przejściówkę, czy jest szansa, że na tańszej, takiej za 10 zł. też zadziała? Waham się właśnie jaką kupić, bo od HP dostałem info, że jest spore prawdopodobieństwo, że z Windowsem 10 ta drukarka odmówi współpracy, dlatego szkoda mi wydawać 68 zł. z wysyłką na przejściówkę, którą potem prawdopodbni będę mógł wyrzucić, bo do niczego mi się nie przyda. Spotkałem się z opinią, że te drukarki działają przejściówkę, ale musi być właśnie taka za 60 zł. Wiem, że najprościej byłboby wywalić drukarkę, zamiast szewcować. Niestety nie wchodzi to w grę, ponieważ właścicielem sprzętu jest dusigrosz i już mi z góry powiedział, że wymiana drukarki nie wchodzi w grę, więc niestety muszę coś wykombinować żeby przynajmniej ją spróbować uruchomić...