logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie drukarki HP LaserJet 1100 via przejściówkę Centronics-USB`

Piotr160292 22 Paź 2015 13:55 1617 2
REKLAMA
  • #1 15087445
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Ocena: 282
    Witam, mam dylemat w kwestii podłączenia drukarki jak w tyt. przez przejściówkę. Otóż chodzi o to, że kabel Centronics do tej drukarki ma długość ca. 1,5m i nie wiem czy jak zastosuję przejśiówkę dł. 75 cm., lub 1m. drukarka zadziała proawidłowo? Nie wiem co o tym sądzić, bo mam sprzeczne informacje, gdyż wiem, że urządzenie podłączone do USB może mieć kabel dł. 3-5m, natomiast spotkałem się ze stwierdzeniem, że kabel do tej drukarki nie może mieć więcej jak 1.8m. Jak byście radzili, lepiej kupić porządniejszą przejściówkę, czy jest szansa, że na tańszej, takiej za 10 zł. też zadziała? Waham się właśnie jaką kupić, bo od HP dostałem info, że jest spore prawdopodobieństwo, że z Windowsem 10 ta drukarka odmówi współpracy, dlatego szkoda mi wydawać 68 zł. z wysyłką na przejściówkę, którą potem prawdopodbni będę mógł wyrzucić, bo do niczego mi się nie przyda. Spotkałem się z opinią, że te drukarki działają przejściówkę, ale musi być właśnie taka za 60 zł. Wiem, że najprościej byłboby wywalić drukarkę, zamiast szewcować. Niestety nie wchodzi to w grę, ponieważ właścicielem sprzętu jest dusigrosz i już mi z góry powiedział, że wymiana drukarki nie wchodzi w grę, więc niestety muszę coś wykombinować żeby przynajmniej ją spróbować uruchomić...
  • REKLAMA
  • #3 15087671
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Ocena: 282
    Ok, to zaryzykuję w takim razie. Problem w tym, że ja ją chcę uruchomić na Windowsie 10. Konsultant z supportu HP powiedział, że może być problem i powiedział, że być może zadziała, bo sterowniki są pod 10 i na 7 działała. Jak sprawdzę to dam znać jaka sytuacja żeby było wiadomo na przyszłość jakby też ktoś chciał podłączyć tą drukarkę, ale to dopiero po Święcie Zmarłych...
REKLAMA