Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Logitech Z-5500 - Panel nic nie wyświetla

kamilll3 23 Oct 2015 21:49 2337 5
    kamilll3
    Level 10  
    Witam
    Dzisiaj pojawił się problem z panelem od logitech z-5500. Otóż panel się świeci, działa głośność i reaguje na pilota ale nic nie wyświetla. Posiadam takie dwa zestawy - po przepięciu pod drugi subwoofer nadal nic nie wyświetlał, drugi panel działał po przepięciu nadal prawidłowo, więc wina leży po stronie panelu a nie subwoofera. Odnoszę również wrażenie, że uszkodzony panel jest mocniej nagrzany. Głośniki nie były używane przez ostatni tydzień, po włączeniu wszystko było normalnie,a po chwili zniknęły wszelkie napisy. Miał ktoś podobny problem ?
    Myślicie że w serwisie elektronicznym będą w stanie to naprawić czy pozostaje zakupić nowy panel bądź odesłać prosto do producenta ?
    Gwarancja skończyła się 2 lata temu więc naprawa gwarancyjna odpada

EDIT: mam okazję kupić działający panel ale od z-5500 pierwszej generacji czyli panel który miał button power zamiast stand by, gniazdo niby to samo. Myślicie że będzie działał ?
    marcin123q
    Level 11  
    Mam podobny problem ..mozecie cos doradzic
    halmi1
    Level 1  
    Nie wiem, czy to jest ten sam problem. U mnie również nic się nie wyświetlało. Przyczyną był stary klej "mocujący" taśmę połączeniową LCD do panelu i samego wyświetlacza - okazało się, że przewodzi niewielki prąd i powoduje spadek napięcia na szóstym pinie. Po usunięciu tego kleju wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam
    Adrian1009
    Level 2  
    witam,
    dziś rano zauważyłem że mój wyświetlacz z5500 również nie żyje.
    Podświetlenie jest, informacji brak.
    Pozatym system działa normalnie.

Rozebrałem już panel do czesci pierwszych ale nie zauważyłem niczego niepokojącego przy tasmie (klej itp)
    Schłodziłem go ale nadal nic nie wyświetla.
    Znalazłem na innych forach info o firmie FIXIT która takie rzeczy może naprawiać, niestety będą poza granicami naszego kraju musze z tym poczekać az do wakacji...

Tymczasem pozostaje używanie pilota i po menu na " pamięciówke " :D

Pozdrawiam i życze nam powodzenia :D
    Lukson
    Level 32  
    Adrian1009 wrote:
    Znalazłem na innych forach info o firmie FIXIT która takie rzeczy może naprawiać, niestety będą poza granicami naszego kraju musze z tym poczekać az do wakacji...

Nie naprawią tego.
    Adrian1009
    Level 2  
    Otóż dostałem od nich wiadomosc ze mogą to rozpatrzyć. W miedzy czasie panel sie wystraszył i znow działa 😀