logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot samouczący uruchamiający 2 urządzenia jednym porzyciskiem ? Jest taki ?

[Ignas] 05 Lis 2015 10:29 3024 6
REKLAMA
  • #1 15124088
    [Ignas]
    Poziom 15  
    Ocena: 59
    Szukam pilota jak w temacie.
    Mój tato z racji wieku i choroby przestaje ogarniać multum pilotów tv, dekoder, dvd itd...
    Potrzebowałbym pilota programowalnego ale... który przyjmie dla 1 przycisku minimum 2 kody (równoczesne włączenie TV Panasonic i IPS3000 z MM).
    Najchętniej jakiś typu "senior" z podstawowymi dużymi klawiszami.
    Niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiego, który uruchomi mi te dwa rządzenia na raz.
  • REKLAMA
  • #2 15124134
    bestboy21
    Poziom 40  
    Ocena: 781
    Ja wiem że to nie forum medyczne ale jeśli to choroba postępująca typu (alzheimer, parkinson), to za rok będziesz musiał montować hebel na ścianie bo "pilot" nie wystarczy.

Wiem przykre (nawet bardzo wiem).

Dokup sobie pilota od "HD95+ memo", ma możliwość nauki "dowolnych" funkcji i posiada 2 przyciski włączające - mam go, nawet działa ;)
  • REKLAMA
  • #3 15125593
    s4home
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Jeśli oba urządzenia spięte są poprzez HDMI włącz obsługę CEC (w Panasonicu jest to chyba nazwane Viera Link). Przy włączeniu jednego urządzenia powinno włączyć się drugie. Choć czasem ta opcja działa sama jak chce
  • REKLAMA
  • #4 15126556
    [Ignas]
    Poziom 15  
    Niestety nie działa, przetestowałem wszelkie możliwe kombinacje.
  • #5 15131240
    [Ignas]
    Poziom 15  
    Chyba znalazłem coś, co zda egzamin, pilot SeKi Easy Plus.
    Co prawda nie potrafi włączyć 2 urządzeń 1 przyciskiem, ale posiada 2 przyciski "power".
    Po za nimi tylko podstawowe i dość duże klawisze.
    Pilot uczy się więc przy zmianie sprzętu będzie można go przeprogramować.

Pilot samouczący uruchamiający 2 urządzenia jednym porzyciskiem ? Jest taki ? Pilot samouczący uruchamiający 2 urządzenia jednym porzyciskiem ? Jest taki ?

Jest kilka wersji, mam nadzieje że moje poszukiwania przydadzą się wam lub waszym rodzicom.

Tematu na razie nie zamykam, może coś jeszcze się znajdzie pasującego w 100% do moich potrzeb... ten powyżej jest bliski ideału.
  • REKLAMA
  • #6 15152242
    Fotodetektor

Poziom 30  
    Ocena: 335
    Właśnie czegoś podobnego szukałem ;)
    Konto firmowe:
    OMNI-SAT
    WP 11, Wołów, 56-100 | Strona WWW: www.omnisat.pl
  • #7 15493771
    [Ignas]
    Poziom 15  
    Po 3 miesiącach używania, mogę śmiało napisać, że pilot spełnia zadanie w 100%.
    Polecam dla osób starszych, nie koniecznie tę firmę ale to rozwiązanie na pewno.
    Szczególnie gdy senior ma do obsługi 2 urządzenia TV i Dekoder.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programowalnego pilota, który umożliwi jednoczesne włączenie dwóch urządzeń (telewizora Panasonic i dekodera IPS3000) za pomocą jednego przycisku, z myślą o osobie starszej. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym pilota HD95+ memo, który ma możliwość nauki funkcji i dwa przyciski włączające. Inna propozycja to pilot SeKi Easy Plus, który nie włącza dwóch urządzeń jednym przyciskiem, ale posiada dwa przyciski "power" oraz duże klawisze, co czyni go odpowiednim dla seniorów. Użytkownik potwierdził, że SeKi Easy Plus spełnia jego oczekiwania po trzech miesiącach użytkowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA