logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Akai VS-P9EV - wyłączanie się przy odtwarzaniu, zużyty hamulec, napięcie silnika?

smyku22 09 Cze 2005 20:07 1020 4
REKLAMA
  • #1 1564116
    smyku22
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Przeczyściłęm mu przełącznik pozycji, wymieniłem pasek, itd. Po włożeniu kasety normalnie się włacza na play i po chwili przechodzi na stop. Kasetę przewija prawie normaine i jak się ją odtwarza od początku to chodzi normalnie. Schodki zaczynają się w momencie gdy kaseta dojdzie do połowy. Zauważyłem też znaczne zużycie prawego hamulca (prawie go tam niema). Możliwe jest, że za mocno hamuje i dlatego się wyłącza? Czasami też wolno chodzi przy przewijaniu. Jak zrobić żeby hamulce tak mocno nie działały? A może jest to wina któregoś napięcia (Na przykład tego zasilającego silnik przesuwu taśmy. Ile powinno wynosić w tym modelu?)?
  • REKLAMA
  • #2 1564435
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 50
    Najpierw sprawdz czy po włożeniu kasety winda prawidłowo układa kasetę.Czasem jest lekko podniesiona po włożeniu co powoduje dodatkowe hamowanie.Można sprawdzic poprzez włożenie i przyciśnięcie reką kasety podczas odtwarzania.Wtedy można wyczuć także luz położenia kasety -góra dół.
  • REKLAMA
  • #3 1564569
    manyzg
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Stanislaw ma racje.sprawdz jeszcze czy tasma nie schodzi z glowicy synchronizujacej,moze nie zliczac juz impulsow z tasmy.
  • REKLAMA
  • #4 1565601
    Karol 1
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Sprawdź tak na wszelki wypadek co sie dzieje z impulsami z czujników pod talerzykami.... jeśli są tam transoptory to przeczyść je i elementy odblaskowe pod talerzykami... i myślę że problem wyłaczania sprzętu będzie załatwiony...
  • #5 1574990
    smyku22
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    okazało się, że sprzęgło byłio za słabe. RRozciągnąłem sprężynę od sprzęgła odpowiedzialnego za przesów taśmy i jest ok, chociaż wydaje mi się, że chamulce za mocno działają,, ale narazie jest ok więc w to nie wnikam
REKLAMA