logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jak sie programuje sterownik Stairville DMX-Master I

misiek1811 09 Cze 2005 20:38 10109 15
REKLAMA
  • #1 1564213
    misiek1811
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam kupiłem sterownik Stairville DMX-Master I i mam problem z jego programowaniem mógł by mi ktoś pomóc w zaprogramowaniu tego sterownika??
    Z góry dziękuje i Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1605502
    Cynek
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Jeżeli masz jakąś instrukcje to podeślij to pomogę.
  • #3 1633745
    misiek1811
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    mam instrukcje po angielsku ale niestety nie mam skanera zeby ją zeskanować :/ jak znajde gdzies w necie to zapodam link.
    Pozdrawiam
  • #4 1655410
    gretzky
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    a masz jakies urzadzenia pracujące w dmx bo widac po sterowniczku ze to bardzo proste urzadzenie. Nie wiem jaki ma panel przednio ale jak ma guzik casche to kliknij go powinien sie wyswietlić na wyświetlaczu ktory numer casche chcesz wybrac klikasz ok podciągasz jakiś sówak dajesz ok i zapisujesz 1 level i tak dalej podciagasz drugi sówak klikasz ok i masz 2 level nie wiem dokładnie co pisze na tym sterowniku ale najczesciej sterowniki z wyślwietlaczami mają taką kombinacje zapisu
  • REKLAMA
  • #5 3615087
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 171
    Witam , sorki za odkopanie tematu ale właśnie pracuje na tym sterowniku, Umiem programować banki i sceny (robi się to całkiem inaczej niż napisał kolega gretzky) ale nie potrafie zaprogramować casche. Czy ktoś z was posiada instrukcję do tego sterownika bo w googlach nie moge nic znaleźć.
  • #7 3616118
    wtyko
    Poziom 12  
    Hej
    casche to nic innego jak zbiór scen już zapisanych, chodzi o to że masz zapisane kilka programów i wybierasz sobie sceny np:
    1 prgram scena nr. 2,8,5
    5 program scena nr. 5,4,3
    jak zapiszesz to w casche to będzie odczytywał kolejno (2,8,5,5,4,3)

Jeśli chodzi o ten sterownik to jest dobre rozwiązanie - ja na 1 casche miałem sceny do wolnej muzy, na 2 do densika, na 3 techniawka :)

poniższe fotki powinny pomóc, są to ze sterwonika podanego przez diodakiler lecz innej firmy

• #8 3616293
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 171
    Dzięki za pomoc , może jednak ktoś ma instrukcję obsługi do nigo??
  • REKLAMA
  • #9 3619427
    diodakiler
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    ??? przeciez ci ktos podał jak go programowac :)??? patrz pierwsza strona :)
    Ps. identycznie jak w Showtec Scanmaster-1 (mysle ze te sterowniki rooznia sie tylko obudowamia i joystikiem) coraz wiecej takich sterowników jest ale to i tak jeden wielki bałagan...
  • REKLAMA
  • #10 4713906
    angelologia
    Poziom 2  
    Mam instrukcje ale po niemiecku.Jesli nie poradziles sobie do tej pory to moge Ci przetlumaczyc.To nie jest skomplikowane.Pozdrawiam.
  • #11 5755352
    GrandSound
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam ten sam problem robię to co w instrukcji i nic. Może zacznę od początku. Posiadam skaner FutureLight SC-380 i sterownik Eurolight praktycznie identyczny do tego wyżej. Chce na nim zapisać sceny tak aby
    miec kolejno po kolei od 1 do 8 różne kolory stojące w miejscu. Próbowałem to robic tak;

Przycisk PROGRAM przez 3 sekundy następnie użądzenie które chce używac potem robiłem kombinacje suwakami a następnie wciskalem nr sceny i potem PROGRAM i potem wciskałem Auto trigger w celu odtworzenia i nic.

Jak to w końcu zrobic???
  • #12 5756577
    diodakiler
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    program 3 sec, wybierasz bank który masz zapisac, urządzenie, wykonujesz dana funkcje (ruch lub open, color itd...) rec lub add (zalezy od sterownika), scena (np. 1) a masz ich 8, powinny diody (chyba wszystkie ) rugnąc na sterowniku. i tak od 1 do 8... o ile pamiętam :)
  • #13 5783522
    GrandSound
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dobra a co teraz z casche?
  • #14 5835221
    Krzysieksiek
    Poziom 21  
    Ocena: 24
    Proszę oto instrukcja do sterownika (wzorowana na vellemanie vdpc174), te sterowniki działają identycznie. Jeden podpunkt instrukcji jest nieprzetłumaczony.

Sprawdzona w praktyce. Pozdrawiam Krzysiek.
    Załączniki:
    • dmx polski opis.doc (67.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #15 6676276
    wiewir
    Poziom 1  
    Kupiłam sterownik stairville dds405 programowałam zgodnie z instrukcją obsługi może i się zaprogramowało ale światła nie świecą juz nawt nie chodzi mi o muzyke tylko aby to jakoś zadziałało nie wiem ocb z tym dmx-em pomożecie?
  • #16 8503020
    sliwek
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    bardzo dobra instrukcja DMX po polsku, ja zaczynam działanie na DMX Operator Eurolite 192

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy programowania sterownika Stairville DMX-Master I, który jest prostym urządzeniem do sterowania oświetleniem DMX. Użytkownicy mają trudności z zapisem scen i banków oraz z funkcją "casche" (kolekcji scen odtwarzanych kolejno). Programowanie polega na wyborze banku, urządzenia, ustawieniu parametrów (ruch, kolor, open) i zapisie sceny przy pomocy przycisku PROGRAM oraz suwaków. Casche to zestawy wcześniej zapisanych scen, które można odtwarzać w określonej kolejności, co pozwala na tworzenie programów dostosowanych do różnych stylów muzycznych. Sterownik jest podobny do Showtec Scanmaster-1 i Eurolight, a instrukcje do niego są trudne do znalezienia, choć dostępne są wersje angielskie i niemieckie, a także wzorowane na modelu Velleman VDPC174. Użytkownicy dzielą się linkami do zdjęć i instrukcji oraz oferują pomoc w tłumaczeniu. Wspomniano także o problemach z innymi modelami Stairville, np. DDS405, oraz o podstawach działania protokołu DMX w kontekście sterowania oświetleniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA