logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 55LA620V - po włączeniu tv podświetlenie matrycy mrugnie, potem zanika

Timiko1 13 Lis 2015 00:45 2460 1
REKLAMA
  • #1 15146574
    Timiko1
    Poziom 3  
    Witam, praktycznie nowy tv LG55LA620V (podswietlenie ledowe) przestal dzialac, a mianowicie podswietlenie matrycy. Po wlaczeniu tv podswietlenie mignie pokazujac logo producenta jednak potem umiera, po oswietleniu zewnetrznym matrycy widac obraz, mozna wykonac wszystkie operacje na tv, dzwiek dziala itp.
    Od razu sie nasuwa odpowiedz w postaci invertera, jednak dzis wymienilem caly modul (inverter i zasilacz, poniewaz sa na jednej plytce) i dalej bez zmian. Z racji ze obraz sie wyswietla, nie ma zadnych zalamam ani migotan czy tez nakladania sie obrazu zalozylem z gory ze T-con i plyta-glowna sa sprawne i teraz mam problem.

Tutaj podaje nr do podzespolow:
    Lgp55-13pl2
    Eax64797003(1.2)
    6870c-0421a

Dodam, ze jeszcze kolo jednego z glosnikow jest maly uklad, ktorego przyznam sie ze nawet nie odczytalem zakladajac z gory, ze nie bedzie to potrzebne.

Moje pytanie to czy tv led ma calkowite podswietlenie ledami czy moze jest to rodzaj doswietlania led i moze jedna swietlowka jest uszkodzona i blokuje caly uklad.
    Jak sprawdzic poprawne dzialanie T-con i plyty gl.?
    Wszelkie sugestie mile widziane i z gory dziekuje za pomoc i zainteresowanie.
    Załączniki:
    • LG 55LA620V - po włączeniu tv podświetlenie matrycy mrugnie, potem zanika DSC_0488.JPG (5.95 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15153430
    Timiko1
    Poziom 3  
    Napiecia podawane na led-y bez obciazenie to 87 v z tym ze pradu zmiennego, jak dla mnie diody swiecace to zawsze na prad staly wiec pytanie czy uszkodzony mostek prostowniczy ( ktory musi byc chyba przy matrycy ) moze byc uszkodziny i spowodowac takie objawy
REKLAMA