Witam Forumowiczów!
Chciałbym prosić szanownych kolegów z forum o pomoc w ustaleniu usterki dogrzewacza D3WZ.
Problem jest taki, że dogrzewasz nie startuje mi za każdym razem. Mam u siebie zrobiony przełącznik auto/manual i po uruchomieniu auta dogrzewacz robi tylko przedmuch i nic się nie dzieje. Natomiast gdy wyłączę przełącznik auto/manual i włączę ponownie to dogrzewacz włącza się bez problemu tak jakby nic się nie stało.
Próbowałem zczytać kody błędów zegarem modułowym i wyszły mi 2 błędy:
020 - przerwa na świecy żarowej lub sztyfcie
021 - zwarcie na świecy żarowej lub sztyfcie
Wszystko wydawało by się jasne, że padnięta jest świeca ale przecież za drugim uruchomieniem dogrzewacz pracuje bez problemu.
Tak się zastanawiam czy możliwe jest aby padnięty był sterownik w D3WZ.
Proszę o jakieś sugestie
Pozdrawiam
Piotr
Chciałbym prosić szanownych kolegów z forum o pomoc w ustaleniu usterki dogrzewacza D3WZ.
Problem jest taki, że dogrzewasz nie startuje mi za każdym razem. Mam u siebie zrobiony przełącznik auto/manual i po uruchomieniu auta dogrzewacz robi tylko przedmuch i nic się nie dzieje. Natomiast gdy wyłączę przełącznik auto/manual i włączę ponownie to dogrzewacz włącza się bez problemu tak jakby nic się nie stało.
Próbowałem zczytać kody błędów zegarem modułowym i wyszły mi 2 błędy:
020 - przerwa na świecy żarowej lub sztyfcie
021 - zwarcie na świecy żarowej lub sztyfcie
Wszystko wydawało by się jasne, że padnięta jest świeca ale przecież za drugim uruchomieniem dogrzewacz pracuje bez problemu.
Tak się zastanawiam czy możliwe jest aby padnięty był sterownik w D3WZ.
Proszę o jakieś sugestie
Pozdrawiam
Piotr