logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S4 - mikrofon działa tylko z bliska, co robić?

mkbewe1 21 Lis 2015 21:22 3318 5
REKLAMA
  • #1 15172180
    mkbewe1
    Poziom 2  
    Witam, kupiłem około rok temu telefon Samsung Galaxy S4 bez gwarancji sprowadzony z Irlandii. Wtedy był to świeży telefon więc kosztował mniej i dałem się skusić. Po pewnym czasie pojawił się problem z mikrofonem, mianowicie ledwo mnie przez niego słychać. Natomiast gdy usta przytknę pod samą dziurkę przez które wpada dźwięk do mikrofonu zaś wszystko jest ok. Mój problem jest taki, że serwisy GSM robią mnie w konia, na początku nie wiedziałem o co chodzi, kiedy to jeden jedyny serwisant uświadomił mnie, że to nie jest produkt samsung i będzie kłopot z naprawą. Proszę o pomoc bo telefon nie był tani a wierzę, że da się go naprawić,
    pozdrawiam
    Załączniki:
    • Samsung Galaxy S4 - mikrofon działa tylko z bliska, co robić? DSCN2543.JPG (4.84 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung Galaxy S4 - mikrofon działa tylko z bliska, co robić? DSCN2542.JPG (5.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung Galaxy S4 - mikrofon działa tylko z bliska, co robić? DSCN2540.JPG (4.62 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung Galaxy S4 - mikrofon działa tylko z bliska, co robić? DSCN2541.JPG (4.54 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung Galaxy S4 - mikrofon działa tylko z bliska, co robić? DSCN2539.JPG (4.49 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15172232
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Model i9500 wychodził też jako oryginał, ale ten Twój to raczej podróba 100%, wykonanie płytki i reszta tragicznej jakości, prościej by chyba było dać nowy mikrofon niż znaleźć całą dolną płytkę z mikr.
  • REKLAMA
  • #3 15172575
    bogdan2491
    Poziom 22  
    Ocena: 97
    Mi też to wygląda dosyć dziwnie zwłaszcza ta dolna płytka- ewidentnie po lewej stronie czegoś mi tam brakuje, płyty głownej na zdjęciach nie widzę. Sam mikrofon da się bez problemu przylutować tak jak rekordgsm pisze i po problemie
  • REKLAMA
  • #4 15174989
    mkbewe1
    Poziom 2  
    Na aukcji był niby dopisek (wersja koreańska) cokolwiek to znaczy, bynajmniej nie widzę nigdzie pasującego całego paska z mikrofonem bo u góry przy płycie głównej ma on podpięcie od spodu płytki tzn. pomiędzy ekranem a płytką a normalne S4 mają je od góry. Na allegro sam mikrofon jest dostępny pytanie tylko czy to będzie pasowało i czy serwisy nie będą marudzić. Sam nie mam wiedzy oraz sprzętu, żeby się tym zająć. Bardzo zleży mi na tym telefonie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #5 15175325
    bogdan2491
    Poziom 22  
    Ocena: 97
    jeśli mikrofon to taka malutka jakby prostokątna kosteczka to powinien pasować. jak mam jakiegoś samsunga i na przykład niepotrzebny mikrofon z xperii to czasem przylutowuje i działa bez problemu. Więc jeśli mikrofon wygląda jak w normalnym s4 to bez problemu powinien działać. Uważam że każdy szanujący się serwis powinien Ci to bez problemu zrobić. Jak zaczną marudzić że za trudne czy coś, to według mnie z serwisowaniem nie mają za dużo wspólnego, więc dla własnego dobra radzę z takiego serwisu jak najszybciej się wyewakuować.
  • #6 15175605
    mkbewe1
    Poziom 2  
    W takim razie nie pozostaje mi nic innego, niż zaryzykować i zamówić rzeczoną kostkę a potem zlecić ją komuś ogarniętemu w te klocki a zdaje się, że chyba kogoś takiego mam. Jeszcze raz dzięki za pomoc i na pewno podzielę się doświadczeniami przy załatwianiu tej naprawy,
    Pozdrawiam
REKLAMA