logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S4 - Mikrofon nie działa w trybie głośnomówiącym po serwisie

epi92 07 Lut 2015 02:59 1233 4
REKLAMA
  • #1 14415077
    epi92
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Witam.

Od dłuższego czasu mam problem z telefonem jak w temacie (Samsung Galaxy S4).
    Problemy zaczęły się od oddania telefonu ponad pól roku temu na naprawę gwarancyjną.

Aktualnie mam 3 wymienione elementy elektryczne telefonu i przy następnej przysługuje mi wymiana fona na nowy.
    Po powrocie z serwisu gwarancyjnego od samego początku nie działa mikrofon w trybie głośnomówiącym. Osoba do której dzwonie nic nie słyszy. Przy normalnych rozmowach(z telefonem przy uchu) wszystko jest w porządku. Usterka pojawia się również przy video rozmowach.

Czy ta usterka zakwalifikuje telefon na wymianę na nowy, czy po prostu stwierdzą, że jest wszystko ok i odeślą mi go z powrotem w takim stanie jaki jest lub naprawią i napiszą że nie było usterki? Tak też kilka razy się się zdarzyło. Odesłali mi telefon nie sprawny, lub naprawili a w raporcie nic nie zostało uwzględnione.

Miał ktoś styczność z wymianą telefonu na gwarancji? Jak później wygląda sprawa gwarancyjna? Jeśli kolejny telefon będzie miał jakieś wady które ukażą się w trakcie użytkowania? Zostanie przedłużona na okres kolejnych 2 lat, czy będzie kontynuowana stara gwarancja?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    Pozdrawiam.
    Epi92
  • REKLAMA
  • #2 14415529
    czarny244
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    Skoro jest na gwarancji i po naprawie zaistniały wady po wymianie układów, odnotuj to w reklamacji i opisz to dokładnie i szczegółowo.
  • REKLAMA
  • #3 14415704
    epi92
    Poziom 16  
    Oczywiście. Kilka razy już tak robiłem. Nawet nie wychodząc z punktu serwisowego telefon był zwracany do ponownej reklamacji lub naprawy gwarancyjnej.
    Tylko że ostatnim razem trzymali 2 tyg w raporcie nie uwzględniono żadnych napraw a usterka z którą borykałem się od ponad pół roku cudownie się sama naprawiła.
    Boję się, że tym razem jak poproszę o wymianę gwarancyjną mogą mi naprawić, nie napisać raportu i zwrócić naprawiony i powiedzieć że sprawny telefon nie kwalifikuje się do wymiany gwarancyjnej.
    Nie wiem już co robić :/
  • REKLAMA
  • #4 14416118
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Samsung bardzo specyficznie liczy naprawy. Wysyłasz telefon do serwisu i jest to pierwsza naprawa. Następnie przez 90 dni przestaje obowiązywać gwarancja producenta, bo w tym czasie to serwis jest odpowiedzialny za każdą naprawę w tym okresie. Nawet gdybyś wtedy wysłał telefon do naprawy 20 razy to dla Samsunga jest to wciąż ta sama, pierwsza naprawa. Po upływie tych 90 dni możesz wysłać telefon na kolejną ('drugą') naprawę, po której cyrk się powtarza. Wymiana na nowy telefon przysługuje Ci przy czwartej 'naprawie' jeśli poprosisz o wymianę telefonu. Z tego co pamiętam gwarancja jest wtedy liczona od początku.
  • #5 14416679
    epi92
    Poziom 16  
    Wedlug 3 paragrafu karty gwarancyjnej telefon zostaje wymieniony na nowy wolny od wad w przypadku gdy elementy elektroniczne zostana wymienione.
    Ostatnio telefon oddałem gdy byly juz 4 elementy wymienione i naprawiony telefon zostal odeslany do mnie z powrotem pomimo tego, że Prosililem o wymiane na nowy powolujac sie na warunki karty gwarancyjnej.
REKLAMA