logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

C62 Flash Programmer 2.78 - brak dostępnego oprogramowania do załadowania

wojekkk 11 Cze 2005 15:57 1254 10
REKLAMA
  • #1 1569039
    wojekkk
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Witam. Mam taki maly problem.. Zrobilem kabelek transmisja smiga elegancko na Recovery flash telefonik wykrywa ale gdy prubuje zaladowac jakiegokolwiek flasha wyrzuca mi "There are no software available" Skopiowalem flashe do folderu oprogramowania ladowalem rozne wersje i nic. Zmienialem tez windowsy na 98 i nic. Mam Flash Programmer 2.78. Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1569271
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    Czy masz do kabla dodane 12V zasilania ???
    Jak nie to trzeba dodac i wtedy próbować flashowac.
    Załączniki:
    • SIEMENS_C62_PIN_OUT.pdf (4.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 1569286
    wojekkk
    Poziom 18  
    Tak kabel mam dobry. Problem tkwi w tym ze wogole program nie chce zaladowac flasha do pamieci tak jakby go wogole nie bylo. Nie moge wogole wybrac go z listy choc wybieram dobry katalog z flashem..
  • REKLAMA
  • #4 1569722
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    z tego co sobie przypominam to tam jest zapisane drzewo katalogowe i trzeba podać ścieżke do katalogu nie do pliku.
    Nie mam tego programu teraz pod ręka bo jestem w domu , ale w poniedziałek moge Ci podać ścieżkę ,tak jak ja mam i to mi działa. Chyba że ktoś wcześniej to poda.

Andrzej.
  • #5 1571099
    stroozyk
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Jest dokładnie tak jak mówi kolega wyżej. Katalog z flashem skopiuj do głównego katalogu Flash Programer i w samym programie ustaw na katalog Flash Programer.
  • REKLAMA
  • #6 1572779
    wojekkk
    Poziom 18  
    Wlasnie tak robiem... Probowalem takze wsadzac tam samego flasha, sam plik, same pojedyncze katakogi i zawsze wyzuca to samo. Zmienialem takze wersje samego flash programmera i tez nic zawsze ten sam objaw.
  • REKLAMA
  • #7 1573149
    alripper
    Poziom 12  
    Musisz utworzyć folder o takiej samej nazwie, np: HD0503-097-M a w tym utworzonym folderze utworzyć drugi też o takiej samej nazwie np: HD0503-097-M , a w niego wkopiować katalogi: cust, lang, flash, z całą zawartością, następnie w Flash programmer otwierasz pierwszy katalog, a później w nim zaznaczasz ten drugi o takiej samej nazwie. Trochę pokrętnie to opisałem, ale na spokojnie po przeczytaniu mojej solucji, powinno Ci się udać. To na pewno działa! Na bank! Testowałem. Pozdrawiam i mam nadzieję że pomogłem.
  • #8 1573240
    wojekkk
    Poziom 18  
    Wlasnie zastanawia mnie to ze wszystkim to dzial a mi nie chce.. Utworzylem karalog HD0503-058-M i w nim HD0503-058-M i tam skopiowalem te katalogi i dalej nic.... drzewo wyglada tak c:\program files\microcell\flash programmer\HD0503-058-M\HD0503-058-M\"i tutaj sa te katalogi flash,cust i lang" I dalej nic.. Ciagle ten sam komunikat.
  • #9 1573467
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 115
    Witam

Ten katalog stwórz na dysku c:\HD0503-058-M\HD0503-058-M\i tutaj sa te katalogi flash,cust i lang.
    To musi działać.

Pozdrawiam Bogdan
  • #10 1577905
    alripper
    Poziom 12  
    Nie ważne na którym dysku utworzysz te katalogi! Ważne aby ścieżkę podać do PIERWSZEGO z nich! Nie do tego drugiego (o tej samej nazwie w którym bezpośrednio zlajdują się: cust, lang... itp) tylko do tego wcześniejszego! Musi działać! Pozdrawiam! Przepraszam ale w poprzedniej odpowiedzi mylnie podałem Ci żebyś zaznaczył ten drugi katalog, mój błąd! Jeszcze raz przepraszam.
  • #11 1983611
    wojekkk
    Poziom 18  
    Witam
    Co do tego programu to chodzilo o wielkosc liter katalogow. Chyba pierwsza albo ktoras w srodku literka byla mala a maila byc duza i program wywalal blad. Pozmienialem nazwy na dokladnie takie jak tu opisywane i ruszylo. Dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył braku dostępnego oprogramowania do załadowania w programie Flash Programmer 2.78 podczas próby flashowania telefonu przez kabel transmisyjny. Pomimo poprawnego wykrywania urządzenia i skopiowania plików flash do katalogu oprogramowania, program wyświetlał komunikat "There are no software available". Rozwiązaniem okazało się prawidłowe utworzenie struktury katalogów: należy stworzyć dwa foldery o identycznej nazwie (np. HD0503-058-M) jeden wewnątrz drugiego, a w drugim umieścić katalogi cust, lang i flash z zawartością. Ważne jest, aby w programie wskazać ścieżkę do pierwszego, zewnętrznego folderu, a także zachować dokładną wielkość liter w nazwach katalogów. Niepoprawna wielkość liter powodowała błąd ładowania oprogramowania. Dodatkowo zwrócono uwagę na konieczność podłączenia zasilania 12V do kabla transmisyjnego, choć w tym przypadku problem leżał w strukturze i nazwach katalogów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA