.....nie mam już siły...telefon jak jest zablokowany tak jest zablokowany, mogę sie tylko podzielić doświadczeniami.
W sumie działałem tylko pod me - tam chodziły mi poprawnie programy: logger, decrypter, flash programmery (2.71 pozwala downgradować softa - ale telefon po takiej operacji nie wstaje - boot działa także mozna wrócić do poprzedniego stanu - czasami ciężko nawiązac połączenie - telefon musi "odczekać" aż mu przejdzie szok

. Używałem także wersji 2.78 oraz 2.83 - ta ostatnia zmodowana wpisem do stworzonego pliku konfiguracyjnego *.ini, co udostępnia niewidoczna opcję modyfikowania poszczególnych plków - ja zamieniałem ClearExitCounter.cus.
W końcu mam sflashowany telefon do softu v28 - po downgradzie na niższe nie chodzi. Przechodziłem przez wszystkie wersje - 16, 20, 26, 28 - nic - aparat nic nie robi sobie z tego. Nie wiem jaka była w nim pierwotnie wersja, ale może to mieć wpływ - znalazłem gdzieś info że od wersji 25 stosowany jest inny procesor i dlatego, możliwe że takiego 25, 26, 28 sposobami od np 20 - czyli logger decrypter - się nie ruszy - loga zczytuje dobrze, dekryptuje, ale po wklepaniu wyskakuje not allowed albo niedozwolone. Co dziwne jedyny program działający TYLKO pod xp - c62 tool - asia-gsm - mimo tego że niby odblokowuje nie robi tak naprawde z moim telefonem nic;/, choc komunikat wskazuje że unlock sie udał. Czyli totalna porażka ;/.
Telefon odkładam na półkę chociaż z wielka przyjemnościa bym nim porzucał o ściany (moze kiedyś wyjdzie jakiś soft co go ruszy, a programy i soft pakuję i też odkładam "na półkę" (uzbierałem tego ponad 500 mega!!!!). Pewnie przy najbliższym porządkowaniu HD skasuję, także jeśli ktoś by chciał to na razie jeszcze mam. To by było na tyle - idę się wyspać

. Męczący ten siemenso-sony-ericson.....nie to co moja e398..