logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Xperia Z - schemat połączeń dla wyrwanych padów USB

adryjan... 01 Gru 2015 00:04 1587 8
REKLAMA
  • #1 15200218
    adryjan...
    Poziom 9  
    Cześć,
    Potrzebuję schemat do xperii Z lub pomoc. Jestem łajza i wyrwałem 2 pady pod gniazdo USB zaznaczone na czarno(zdj) i nie wiem gdzie mogę zrobić dla nich mostek.
  • REKLAMA
  • #3 15200277
    adryjan...
    Poziom 9  
    Dzięki kumplu.
  • REKLAMA
  • #4 15200876
    adryjan...
    Poziom 9  
    Udało mi się uratować jednego pada, czyli tylko jeden nie podpięty zaznaczony tą zieloną strzałką, za co ten pin odpowiada bo bez niego nadal nic z tego, telefon się nie ładuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 15200920
    Adrian4477
    Poziom 31  
    Ocena: 184
    Powinien się ładować na dwóch skrajnych.
  • #6 15200954
    adryjan...
    Poziom 9  
    To nie wiem co zrobiłem nie tak. Telefon się włącza i jak podłącze ładowarkę to niby ciepły się robi tak jakby chciał się ładować ale coś go blokuje.
    Ta nóżka od mocowania gniazda(od prawej na moim zdjęciu) też musi być przylutowana?
  • #7 15201067
    Adrian4477
    Poziom 31  
    Ocena: 184
    Złącze masz na 100% dobre? Bo wygląda jakbyś je wulutował gorącym powietrzem z innej płyty, postaw nowe, a nie takie spalone.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 15202497
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Sprawdź napięcie na pinach gniazda ładowania a swoją drogą nowe gniazdo by się przydało bo to wygląda tragicznie.
  • #9 15203080
    adryjan...
    Poziom 9  
    USB wylutowałem z xperii arc, trochę się różni ale to nie wada :)
    Niestety płyta mi się usmażyła. Musiałem zwarcie gdzieś zrobić, teraz po włączaniu wysysa życie z baterii i nic się nie dzieje.
    Po 1. następnym razem będę wiedział, że trzeba nowe.
    2. przed wywaleniem starego gniazda będę wiedział aby najpierw odlutować te 5 piny a nie
    odwrotnie - uchwyty.
    3. przed włączaniem upewnię się dwa razy czy aby nie ma zwarć.
    4. a i najważniejsze nie będę podłączał po ciemku ładowarki do telefonu :)
    Dzięki panowie za cenne rady przydadzą mi się na następny taki zabieg.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukiwał schematu połączeń dla wyrwanych padów USB w telefonie Sony Xperia Z. Otrzymał pomocne wskazówki dotyczące mostkowania padów oraz sugestie dotyczące sprawdzenia napięcia na pinach gniazda ładowania. Użytkownik udało się uratować jeden pad, ale nadal miał problemy z ładowaniem telefonu. W trakcie dyskusji podkreślono znaczenie używania nowego gniazda oraz ostrożności przy lutowaniu, aby uniknąć zwarć. Użytkownik podzielił się doświadczeniem z wylutowaniem gniazda z innego modelu (Xperia Arc) oraz błędami, które popełnił podczas naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA