Witam. Ja z pytaniem o pasek klinowy w Ford Focus mk1 tddi. Piszczy mi okropnie a i nawet jakiś stukot słychać. Nie wiem od czego mam zacząć wymianę, jest tam kilka rolek, napinacz i sam pasek. Jak stwierdzić którą rolkę wymienić?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therethomas-cs wrote:przepalonym olejemPrzy takim podejściu możecie równie dobrze smaru na niego nałożyć, też nie będzie piszczeć.
mirko75 wrote:jak bedziesz dalej smarował olejem to długo nie pochodziodrobina oleju polanego na pasek na jakiś czas ucicha.
mirko75 wrote:No tak. Wymiana wymianą to najłatwiejsza sprawa, właśnie powinno się dojść do tego jaka jest przyczyna wymiany paska co jakiś czas. Mechanik sprawdzał i prócz tego łożyska od klimatyzacji poinformował mnie że wszystko jest ok napinacz też w porządku. Mówiłem mu że wymieniałem wcześniej pasek, powiedział że dobra firma nie świadczy wcale o jakości. Wcześniej miałem naprawdę dobrej firmy pasek jak widać pochodził cztery miesiące, teraz wymieniłem na taki za 6 dych zobaczymy ile ten wytrzyma. Ale jak zacznie mi piszczeć znowu to szukam przyczyny nie idę na łatwiznę.