logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hyt tm-610 - Wiesza sie oprogramowanie podczas programowania

rekowsky 01 Gru 2015 23:22 1548 1
REKLAMA
  • #1 15203115
    rekowsky
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem z zaprogramowaniem tego urzedzenia. Problem polega na tym że podczas komunikacji z koputerem na radiu wyświetla się napis "program" ale oprogramowanie się zawiesza. Wersja oprogramowania radia to prawdopodobnie 2.×××.××× ponieważ przy przytrzymaniu klawisza P4 i włączeniu radia wyświetla się ciąg cyfr zaczynających się od liczby 2. Po drugie testowałem również wersji oprogramowania na wersję 3.xx.xx próbowałem na komputerach z Windowsem 7 oraz z Windowsem 8.przewód według opisów. Rs232.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 15203401
    rekowsky
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Sprawa wygląda już trochę lepiej. Tym razem użyłem przewodu do programowania baofenga. Radio zaczęło reagować diodą na próbę odczytania radia. Ale wyskakują błąd w programie. Dopiero po zmianie modelu na TM-600 zczytal radio i daje się zaprogramować. Tylko ze nie ma pełnej funkcjonalności. Nie można zaprogramować banków pamięci (zone) widzi tylko 1 zone czyli 8 kanałów. Co mi z 8miu zaprogramowany częstotliwości? To na pewno model 610. Przed programowaniem mogłem się poruszać pomiędzy bankami pamięci. Na wyświetlaczu wciąż wyświetla np CH1 -- 1 . To z prawej to bank pamięci. Nie da się również wpisać nazw kanałów. W FAQ jest infrmacja ze te funkcje tylko dla TM610.
REKLAMA