logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A4 1995 - Centralny zamek działa tylko z wnętrza, brak reakcji na klucz

GrzechoDawid 02 Gru 2015 11:12 1617 4
REKLAMA
  • #1 15203823
    GrzechoDawid
    Poziom 11  
    Ocena: 30
    Witam ,posiadam Audi A4 95,r.
    Mam od dwóch dni problem z autem ,przyprowadziłem od mechanika ponieważ był wymieniany rozrząd , napewno był wyciągnięty akumulator.W tym problem ,że nie działa centralny , nie posiadam pilota tylko z kluczyka, zamykają mi sie tylko drzwi kierowcy i nic po za tym . Od środka ,gdy wciśnę ten (bolczyk od strony kierowcy ,wszystko się zamyka). Kiedyś jeszcze dodam że bardzo głośno po zamknieciu coś
    "buczało z tyłu " Prosił bym o pomoc:)
  • REKLAMA
  • #2 15203908
    badyl666
    Poziom 18  
    Ocena: 109
    Witam. Odłączenie akumulatora nie psuje centralnego zamka. Sprawdź czy pod osłoną gumową między drzwiami a karoserią nie ma połamanych kabli i czy od strony pasażera zamykają się wszystkie drzwi. Długo pracująca pompka w bagażniku oznacza nieszczelność lub uszkodzony grafitowy wirnik pompki.
  • REKLAMA
  • #3 15203917
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6671
    GrzechoDawid napisał:
    Od środka ,gdy wciśnę ten (bolczyk od strony kierowcy ,wszystko się zamyka)

Czyli pompka i układ wężyków ok. Masz problem z zamkiem drzwi kierowcy lub jego wiązką.
  • REKLAMA
  • #4 15203941
    GrzechoDawid
    Poziom 11  
    Ocena: 30
    od strony pasażera , nic się nie zamyka :) i nie słychać nic żadnej pompki. Szyby normalnie działają .

Dodano po 4 [minuty]:

Próbowałem kilka razy od strony kierowcy i co najgorsze zamknęło sie raz i potem gdy próbowałem otworzyc tylko kierowcy i nic po za tym .?otwarłem od środka klamkami i dodam ze gdy wkładam kluczyk aby otworzyc to za zbytnio nie ma żadnego oporu . a jakiś bezpiecznik ,z czego mi wiadomo jakby bezpiecznik to by nie działały szyby?
  • #5 15203962
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4433
    Kolego, oddaj auto do kogoś, kto ma choć blade pojęcie o działaniu zamka. Sam, bez obrazy, możesz tylko pogorszyć sytuację. Przenoszę do początkujących.
REKLAMA