logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon Pixma MX925 - Jak naprawić błąd 6000?

deniswisn86 04 Gru 2015 16:27 3327 7
REKLAMA
  • #1 15210380
    deniswisn86
    Poziom 6  
    Ocena: 16
    Witam

Potrzebuje pomocy. Mam urządzenie Canon Pixma 6000 i nagle wyskoczył błąd 6000. I nic nie moge zrobić. Nie wiem jak to naprawić. W instrukcji opisany jest ten błąd ze coś z zasilaniem ze trzeba odłączyć i włączyć na nowo. Robię tak i nic nie pomaga.
    Jaka przyczyna w instrukcji każą się skontaktować z serwisem i nic więcej nie piszą
  • REKLAMA
  • #2 15210465
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 15210940
    deniswisn86
    Poziom 6  
    Tak jak pisze Sługa WSI coś jest z karetką ponieważ jeździ ale w pewnym momencie się zatrzymuje na środku tam gdzie nie powina i wyskakuje błąd C000 nie 6000 to był czeski błąd. KOD błędu jest inny C000 w instrukcji nic nie ma na ten temat. Nie widzę tam żadnych papier się zaciął lu coś w tym sylu.
  • #4 15210978
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 15211193
    deniswisn86
    Poziom 6  
    Zrobiłem jak mówisz i nic nie pomaga. Ale chyba z karetką jest problem bo zatrzymuje sie na środku. Inaczej jakoś można zresetować ustawienia drukarki?

I jeszcze zauważyłem że karetka jest luźna jakby można ją trochę unieść czy tak na pewno powinno być? Tam są dwie śrubki małe próbowałem je odkręcić i dokręcić ponownie ale na nic to się zdało.
  • #6 15211228
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 15211610
    deniswisn86
    Poziom 6  
    No nie jest na gwarancji to by rozwiązało problem. Ale zasadniczo już wiem że można to zrobić. Będę próbował to zrobić rozkręcę to urządzenie. Może masz instrukcje do tego modelu. chce wyciągnąć karetkę drukującą. Da sie to zrobić w tym modelu jakby co to zawsze pozostaje serwis ale chce sam spróbować najpierw. Prosze napisz co i jak robić.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką Canon Pixma MX925, która wyświetla błąd 6000. Wskazano, że błąd ten może być spowodowany zablokowaniem stacji serwisowej lub problemem z enkoderem silnika LF. Użytkownik próbował odłączyć i ponownie podłączyć zasilanie, ale to nie przyniosło rezultatu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie, czy wałek pod karetką się obraca oraz czy karetka może swobodnie poruszać się. W przypadku dalszych problemów, zaleca się rozkręcenie drukarki w celu odblokowania mechanizmu. Użytkownik zauważył, że karetka jest luźna, co może wskazywać na problem mechaniczny. Wskazówki dotyczące demontażu i naprawy zostały podane, jednak użytkownik nie ma gwarancji na urządzenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA