logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

d-link 524 - Jak założyć hasło na WiFi, gdy fabryczne dane logowania nie działają?

moryson 12 Gru 2015 12:43 1065 8
REKLAMA
  • #1 15233224
    moryson
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam!
    Mam problem z założeniem hasła na wifi, znalazłem temat który mówi jak mam założyć jednak gdy wpisuje w adres przeglądarki adres bramy pojawia mi się coś takiego: d-link 524 - Jak założyć hasło na WiFi, gdy fabryczne dane logowania nie działają?

Kliknięcie Winbox powoduje rozpoczęcie pobirania pliku o tejże nazwie, Webfig przerzuci mnie na strone logowania o ktorej później, Telnet takie coś: d-link 524 - Jak założyć hasło na WiFi, gdy fabryczne dane logowania nie działają?
    Graphs powoduje wyświetlenie napisu: Traffic and system resource graphing i nic pozatymm License wyświetla liceencje a help przerzuca na wiki mikrotik

Gdy klikam na Webfig przerzuca mnie na strone logowania: d-link 524 - Jak założyć hasło na WiFi, gdy fabryczne dane logowania nie działają?

Typowe hasla typu admin, sam login admin bez hasla admin i haslo admin nic nie dziala z takich typowych. Jestem pewnien ze haslo jest fabryczne bo nic nie bylo zmieniane
    Wie ktos jak moge założyc haslo na takie wifi?
  • REKLAMA
  • #2 15233232
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    Daj zrzuty co widzisz.
  • REKLAMA
  • #3 15233249
    moryson
    Poziom 11  
    są linki w poście głównym
  • REKLAMA
  • #5 15233332
    moryson
    Poziom 11  
    poprawiłem, przepraszam zato
  • Pomocny post
    #6 15233338
    bogiebog
    Poziom 43  
    Łączysz się do mikrotika/routerboard, to nie twój router, twój to d-link 524

Odłącz wszystkie przewody i podłącz tylko

dlink ==kabel=== komputer

W oknie cmd.exe, uruchom
    ipconfig
    pokaz wydruk.

Brama Domyślna to IP routera, spróbuj tam podłączyć przeglądarkę.

Dodano po 52 [sekundy]:

Zamieść schemat twojej sieci, urządzenia podpięte do sieci, jak podłączone, po kablu, wifi,
  • REKLAMA
  • #7 15233352
    moryson
    Poziom 11  
    wydruk gdy podłączony do routera był tylko komputer: d-link 524 - Jak założyć hasło na WiFi, gdy fabryczne dane logowania nie działają?
    adres bramy jest taki sam jaki wklepałem na adres przeglądarki

Edit:
    Do routera mam podłączony 1 pc po kablu i 3 urządzania wifi i prawdopodobnie sąsiad.
  • Pomocny post
    #8 15233402
    bogiebog
    Poziom 43  
    Niemożliwe abys dostał się do mikrotika jak masz _TYLKO_ podłączony

dlink(port lan) === komputer

wszystki inne kable od dlinka odłącz.
  • #9 15233666
    moryson
    Poziom 11  
    Okazało sie że musze tez wylaczyc i wlaczyc ruter aby dalo nowy adres, tam juz udalo mi sie zmienic haslo. dziekuje za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik miał problem z ustawieniem hasła na WiFi w routerze D-Link 524, ponieważ nie mógł się zalogować do panelu administracyjnego. Po kilku próbach i wskazówkach od innych uczestników forum, okazało się, że użytkownik łączył się z innym urządzeniem (Mikrotik) zamiast z D-Linkiem. Po odłączeniu wszystkich innych kabli i podłączeniu tylko komputera do portu LAN D-Linka, użytkownik mógł uzyskać dostęp do routera. Po zresetowaniu routera i uzyskaniu nowego adresu IP, udało mu się zmienić hasło na WiFi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA