logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio samochodowe JVC KW-XR810 nie reaguje na polecenia, działa tylko głośność

kasiak0 14 Gru 2015 20:19 1419 4
REKLAMA
  • #1 15241036
    kasiak0
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z moim radiem samochodowym JVC KW-XR810. Wszystko bylo w porządku, ale przy ostatnim włączeniu zauwazyłam ze radio w ogóle nie reaguje.
    Nie da się ani zmienić piosenki, ani wejść w menu, radio kompletnie nie reaguje. CZASAMI da się zmienić głosnosc.
    Zwykle słucham muzyki z podłączonego pendriva, wielokrotnie go wyjmowałam licząc ze coś to da, niestety nic nie pomogło, radio nadal nie reaguje. Na wyświetlaczu wszystko wydaje się być okej, przy zmianie piosenki wyświetlacz również to zaznacza.
    Przy numerze utworu i tytule na samym początku pojawia się "Tr" (wydaje mi się, że wczesniej tego nie było). Nie mam do radia instrukcji, czytałam inne instrukcje od JVC ale niewiele mi to pomogło.
    Mam nadzieję, że ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie, albo po prostu ma jakiś pomysł jak mi pomóc :)

Na zakończenie zaznaczę, że jestem kobietą, więc proszę o PROSTE (naprawde proste) wytłumaczenie mi co i jak, bo mam z elektryką i pokrewnymi tematami tyle wspólnego co pewnie połowa panów tutaj z baletem :)

Proszę o pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 15241155
    Bell72
    Poziom 12  
    Ocena: 196
    Witaj,a więc prosto masz uszkodzony panel lub radio trzeba odłączyć od zasilania.
  • REKLAMA
  • #3 15241187
    kasiak0
    Poziom 2  
    Wystarczy jak odłącze akumulator czy musze bawić się w wyciąganie całego radia (odłączanie kostki itp) ?
  • REKLAMA
  • #4 15241218
    Bell72
    Poziom 12  
    Ocena: 196
    Oczywiście,jeżeli to nie pomoże to panel do naprawy.
  • #5 15270070
    zibi_21-1984
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Kasiak0, w tym modelu słabym punktem są switch-e w panelu. Są to takie malutkie guziczki przylutowane do panela które padają z czasem. Miałem juz pare radii z tego modelu i na 100% masz to uszkodzone. Jako wskazówke który to może być.. to te które najczęsciej używamy, czyli :
    załączanie radia, następna piosenka, poprzednia piosenka, przełącznik funkcji. Znajdz jakiegoś gościa w okolicy który zdoła ci sprawdzić te guziczki w panelu miernikiem i przelutuje ten jeden. Oryginał switch ciezko dokupić bo są nietypowe, trzeba jakiś podobny zamiennik.

Oryginał po lewej , podobne zamienniki po prawej.
    Pozdro:)
    Radio samochodowe JVC KW-XR810 nie reaguje na polecenia, działa tylko głośność
REKLAMA