logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KD-R711 - Panel nie reaguje, nie działają przyciski

amivoytec 14 Kwi 2017 11:38 15078 2
REKLAMA
  • #1 16411770
    amivoytec
    Poziom 2  
    Witam,

Otóż przy szybszym przewijaniu piosenek radio się zawiesiło na 10 sekund i od tego momentu przestał działać panel. Radio 100% sprawne, mam dołączony pilot i nim mogę sterować radiem, wszystko gra, ale po paru miesiącach wkurza ściszanie pilotem, gdy dzwoni telefon, a trzeba szybko wyłączyć dźwięk. Z panelu działa jedynie przycisk "Eject" do płyty CD. Reszta przycisków kompletnie nieaktywna, no czasami jak coś się wciśnie to zareaguje po 10 sekundach i reakcja jest dziwna, tj. "mixują" się komendy, np. wcisnę następny track, a on przełączy źródło dźwięku z USB na FM, itd. - pomieszane. Ale 95% kliknięć przycisków w ogóle nie działa, zero reakcji. Na pewno to wina panelu, bo pożyczałem sprawny panel i wszystko gra. Co mogło w nim paść? W "zagranicznym" Internecie problem też znalazłem, ale bez rozwiązania.

Jak to ugryźć bez schematu?

Tak było z pierwszym radiem, kupiłem drugie takie samo i znowu pojawił się identyczny problem. Także coś dziwnego się dzieje z JVC KD-R711 i mam dwa takie same radia do naprawy, z tym samym problemem. Opisany problem już był na forum wcześniej tu, ale brak odpowiedzi, dlatego piszę nowy temat.

Zdjęcie rada:
    JVC KD-R711 - Panel nie reaguje, nie działają przyciski

Z pozdrowieniami.
  • REKLAMA
  • #2 16411852
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 485
    Zwarty mikro przycisk w panelu blokuje całą klawiature. Wymierzyć który i wymienić na sprawny.
REKLAMA