logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć katalogi MOSFET IRL i wyszukiwarkę elementów elektronicznych?

macgyver96 15 Gru 2015 22:08 789 3
REKLAMA
  • #1 15244268
    macgyver96
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    Zacznę od tego, że zacząłem bawić się z elektroniką pare lat temu, orłem nie jestem ale bardzo często mam problemy z dobieraniem odpowiednich tranzystorów, układów scalonych i tu pojawia się właśnie mój problem: Gdzie można kolokwialnie mówiąc dorwać katalog np mosfetów z serii IRL, czyli dedykowanych do układów logicznych?

Drugą opcją byłaby jakaś strona na której byłaby wyszukiwarka elementów o zadanych parametrach. Posługuję się stroną tme lecz mnie nie zadowala pod kątem ilości elementów i małej ilości właściwości danego elementu.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 15244362
    anders11
    Poziom 30  
    Ocena: 204
    Nie wiem co masz na myśli pisząc "katalog"
    Jeśli chodzi o katalog typu litania to niewiele się dowiesz o danym elemencie
    Sa tam tylko podstawowe dane
    Dokładnie dowiesz się zasysając datashed wybranego modelu tranzystora ze strony producenta
    Co do wyszukiwarki online to ja używam tego http://art2k.info/
    macgyver96 napisał:
    małej ilości właściwości danego elementu

ale mają opcję pobrania PDF przy każdym chyba elemencie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 15244407
    dondu
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 809
    Wykorzystujesz do tego wyszukiwarki elementów elektronicznych (wg ich parametrów) dużych sklepów internetowych fp. farnell, tme, itp. Wtedy możesz porównywać mas parametrów elementów różnych producentów.

Jeżeli natomiast chcesz element konkretnego producent,a to wchodzisz na jego stronę i tam także znajdziesz wyszukiwarki wg parametrów.
  • #4 15244546
    macgyver96
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    Dziękuję za pomoc :)
REKLAMA