logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IMPERIAL - wyciąg kuchenny nie działa po przerwie w dostawie prądu, mrugające diody

cezar8 17 Gru 2015 11:33 759 1
REKLAMA
  • #1 15248000
    cezar8
    Poziom 1  
    Na wstępie pragnę serdecznie powitać, jestem tu pierwszy raz.
    Mam problem tym trudniejszy, że zbliżają się święta a nie działa wyciąg kuchenny.
    Problem polega na tym, że po włączeniu zasilania po12-sto godzinnej przerwie w dostawie prądu, zaczęły mrugać diody sygnalizujące włączenie urządzenia (np. światła). Jednak nic już nie działa i nawet oświetlenia brak, tylko diody mrugają.
    Jeżeli ktoś z Was jest w stanie mi jakoś doradzić w tej kwestii to byłbym wdzięczny.
    Dodam, że wezwany mechanik po półgodzinnym oglądaniu skapitulował, stwierdził, że tu bardziej by się sprawdził ktoś od telewizorów.
    W załączeniu przesyłam fotki układu sterowania i tabliczki znamionowej.
    Pozdrawiam i raz jeszcze z góry wielkie dzięki za jakąkolwiek radę.
    Cezar.
    Załączniki:
    • IMPERIAL - wyciąg kuchenny nie działa po przerwie w dostawie prądu, mrugające diody P1060359.JPG (2.9 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • IMPERIAL - wyciąg kuchenny nie działa po przerwie w dostawie prądu, mrugające diody P1060360.JPG (2.51 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • IMPERIAL - wyciąg kuchenny nie działa po przerwie w dostawie prądu, mrugające diody P1060365.JPG (2.19 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15248210
    h3c4
    Poziom 15  
    Ocena: 100
    Zająłbym się lewą stroną (Zasilanie układu)
    - sprawdzić diody prostownicze,
    - potem sprawdzić jakie jest napięcie na kondensatorze,
    - przydało by się zdjęcie od strony ścieżek,
    - środek triaki BT137 wykonawcze bym pominął,
    - mryganie może być spowodowane niestabilnym napięciem zasilania procka sterującego ten nad ULN2003, lub procesor mrygając chce nam coś powiedzieć że nie widzi jakiegoś sygnału wejściowego, chociaż nie wiem czy są tu jakieś sygnały zwrotne - prócz przycisków sterujących,
REKLAMA