logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie Bingo-M w Felicji 1.3MPI - wpływ sondy lambda na pracę silnika

Bukowski Wieslaw 13 Cze 2005 22:35 1436 2
REKLAMA
  • #1 1575371
    Bukowski Wieslaw
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam instalke w felicji 1.3mpi.Sterownik gazu Bingo-M,emulator wtryskow .Ostatnio nierowno pracuje na LPG i PB.
    Gazownik stwierdzil ze siada sonda.Napiecie na sondzie wacha sie w granicach 0.3V do 1.2V zaleznie od uchylenia przepustnicy.Zuwazylem ze sygnal z sondy nie zostal puszczony poprzez sterownik gazu do ECU tylko przewod emulacji sondy(fiolet) z Bingo zostal przylutowany do przewodu sondy(bialy).Moze jest emulacja typu masa niewiem?Czy takie podlaczenie sygnalu niema wplywu na prace jednostki.Pozdr..
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1575647
    lukas22 mastah
    Poziom 23  
    Ocena: 48
    nie takie podłaczenie jest jak najbardziej dozwolone stosuje sie takei rozwiazania.Z mego doswiadczenia nigdy nie podłaczałem w ten sposób emualcji w skodzie,zawsze rozcinałem sonde...Tego typu rozwiazanie stosuje sie szczególnioe w autach japonskich...Czytam Twój post i troszke mnie dziwi napiecie sondy...Napiecie winno sie wachac niezaleznie od połozenia przepustnicy coraz to wzbogacajac i zubazajac mieszanke niezaleznie czy auto pracuje na biegu jałowym czy tez na wysokich obrotach.Jezeli rzeczywiscie masz objaw "stojacej sondy" to nalezy ja rzeczywiscie wymienic.W podany przez Ciebie sposób zachowywyac sie powinien TPS(zółto-zielony kabel)-czujnik połozenia przepustnicy tyle ze w innych zakresach...
  • #3 1578188
    Bukowski Wieslaw
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dzieki lukas22 za info.
    Co chodzi o sonde to mysle ze masz racje i bede musial ja jeszcze raz dokladnie sprawdzic i jakby co to trzeba bedzie szykowac kaske.
    Pozdr..
REKLAMA