Witam ,jak w tytule szukam komputera za4 4.5 tysiąca.Przede wszystkim , nie dam rady złożyć go samemu.Może by się udało z pomocą googla ,ale to jednak są dość drogie rzeczy i nie chciałbym ich od razu popsuć :)Ode mnie dosyć daleko do jakiegoś ogarniętego sklepu ze sprzętem , więc raczej zakup przez internet.
wiem , że kupno zestawu zawsze wychodzi drożej , niż podzespołów osobno , ale tak musi być .
Komputer głównie będzie służył do gier . wiadomo ,że używam sporo programów,ale nie jest to żadna obróbka grafiki , czy programowanie.
Już podpytywałem , jednej osoby z tego forum ,ale chyba łatwiej będzie po prostu zamieścić taki temat.
Znalazłem taki o to zestaw :
ZENPC SPIRIT i5-4590 120GB-SSD 1TB 8GB GTX970 Win7 Pro/Win10 Pro.
Procesor Intel Core i5 3.30 GHz, model i5-4590.
Płyta główna MSI B85-G43
Pamięć 8 GB
Pamięć model HyperX 2x 4GB DDR3-1600
Dysk twardy 120 GB
Dysk twardy model Samsung SSD850 120G
Karta graficzna model MSI GF GTX970 4GB DDR5 256bit PCI-e GAMING
Karta graficzna NVidia GTX970
Napęd optyczny DVD-RW
Obudowa Zalman Z3 Black
Zasilacz moc 600 W
Zasilacz model Be quiet! Pure Power L8-600W
Klawiatura Brak
Mysz Brak
Czytnik kart pamięci Nie
WiFi Nie
GSM Nie
Kolor Czarny
System operacyjny Windows 7 Professional
Dysk HDD Seagate ST1000DM003 1TB sATA III 64MB
Chłodzenie procesora Cryorig M9I
sklep to proline.pl
Jestem nowy , nie mogę podać linku ,ale jak coś braknie to dopisze później
cena 4600
Czego chciałbym się dowiedzieć ?
Czy może znacie jakieś inne sklepy z podobnym zestawem ,ale tańszym , czy taki zestaw jest dobry , może coś tam cholernie nie współgra .Żaden ze mnie znawca w tym temacie , także każda porada byłaby niezwykle cenna .
Jeśli chodzi o podkręcanie , to raczej nie będę tego robił ,ale całkiem możliwe ,że spróbuje jeśli uda mi się w miarę ogarnąć temat
wiem , że kupno zestawu zawsze wychodzi drożej , niż podzespołów osobno , ale tak musi być .
Komputer głównie będzie służył do gier . wiadomo ,że używam sporo programów,ale nie jest to żadna obróbka grafiki , czy programowanie.
Już podpytywałem , jednej osoby z tego forum ,ale chyba łatwiej będzie po prostu zamieścić taki temat.
Znalazłem taki o to zestaw :
ZENPC SPIRIT i5-4590 120GB-SSD 1TB 8GB GTX970 Win7 Pro/Win10 Pro.
Procesor Intel Core i5 3.30 GHz, model i5-4590.
Płyta główna MSI B85-G43
Pamięć 8 GB
Pamięć model HyperX 2x 4GB DDR3-1600
Dysk twardy 120 GB
Dysk twardy model Samsung SSD850 120G
Karta graficzna model MSI GF GTX970 4GB DDR5 256bit PCI-e GAMING
Karta graficzna NVidia GTX970
Napęd optyczny DVD-RW
Obudowa Zalman Z3 Black
Zasilacz moc 600 W
Zasilacz model Be quiet! Pure Power L8-600W
Klawiatura Brak
Mysz Brak
Czytnik kart pamięci Nie
WiFi Nie
GSM Nie
Kolor Czarny
System operacyjny Windows 7 Professional
Dysk HDD Seagate ST1000DM003 1TB sATA III 64MB
Chłodzenie procesora Cryorig M9I
sklep to proline.pl
Jestem nowy , nie mogę podać linku ,ale jak coś braknie to dopisze później
cena 4600
Czego chciałbym się dowiedzieć ?
Czy może znacie jakieś inne sklepy z podobnym zestawem ,ale tańszym , czy taki zestaw jest dobry , może coś tam cholernie nie współgra .Żaden ze mnie znawca w tym temacie , także każda porada byłaby niezwykle cenna .
Jeśli chodzi o podkręcanie , to raczej nie będę tego robił ,ale całkiem możliwe ,że spróbuje jeśli uda mi się w miarę ogarnąć temat