Witam
Zakupiłam telewizor marki Manta LED 3204. Dzisiaj próbowałam go podłączyć, ale się nie udało - telewizor w ogóle nie wyszukuje kanałów (pomimo podłączonej anteny). Nie wiem, w czym tkwi problem - zarówno TV jak i antena są sprawne. Według napisu na pudełku ten model posiada wbudowany tuner DVB MPEG4.
Z rozpaczy spróbowałam nawet przenieść telewizor do innego pomieszczenia i tam podłączyć do dekodera DVB MPEG4 (na co dzień podłączonego do innego odbiornika telewizyjnego) i o dziwo pojawił się obraz. I teraz nie wiem, w czym dokładnie tkwi problem - czy jest potrzeba dokupienia dekodera (pomimo że teoretycznie model go posiada), czy problem tkwi gdzieś indziej.
Ma ktoś jakieś pomysły, w czym może tkwić problem?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Z rozpaczy spróbowałam nawet przenieść telewizor do innego pomieszczenia i tam podłączyć do dekodera DVB MPEG4 (na co dzień podłączonego do innego odbiornika telewizyjnego) i o dziwo pojawił się obraz. I teraz nie wiem, w czym dokładnie tkwi problem - czy jest potrzeba dokupienia dekodera (pomimo że teoretycznie model go posiada), czy problem tkwi gdzieś indziej.
Ma ktoś jakieś pomysły, w czym może tkwić problem?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.