logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Manta LED 3204 - Telewizor nie wyszukuje kanałów mimo podłączonej anteny

Muniette 20 Gru 2015 23:59 21435 3
REKLAMA
  • #1 15257948
    Muniette
    Poziom 8  
    Ocena: 9
    Witam :| Zakupiłam telewizor marki Manta LED 3204. Dzisiaj próbowałam go podłączyć, ale się nie udało - telewizor w ogóle nie wyszukuje kanałów (pomimo podłączonej anteny). Nie wiem, w czym tkwi problem - zarówno TV jak i antena są sprawne. Według napisu na pudełku ten model posiada wbudowany tuner DVB MPEG4.

Z rozpaczy spróbowałam nawet przenieść telewizor do innego pomieszczenia i tam podłączyć do dekodera DVB MPEG4 (na co dzień podłączonego do innego odbiornika telewizyjnego) i o dziwo pojawił się obraz. I teraz nie wiem, w czym dokładnie tkwi problem - czy jest potrzeba dokupienia dekodera (pomimo że teoretycznie model go posiada), czy problem tkwi gdzieś indziej.
    Ma ktoś jakieś pomysły, w czym może tkwić problem? :cry:
    Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 15257985
    niewolno2
    Poziom 40  
    Ocena: 1253
    Czy antena do której go podłączyłaś to jet ta sama na której działa ten dekoder w drugim pomieszczeniu?
  • REKLAMA
  • #3 15257987
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5396
    Muniette napisał:
    Dzisiaj próbowałam go podłączyć, ale się nie udało - telewizor w ogóle nie wyszukuje kanałów (pomimo podłączonej anteny)

Co, jak, gdzie, na czym, z czego, w jaki sposób, co tam jest, dom czy bloki...?.
    Muniette napisał:
    spróbowałam nawet przenieść telewizor do innego pomieszczenia i tam podłączyć do dekodera DVB MPEG4 (na co dzień podłączonego do innego odbiornika telewizyjnego) i o dziwo pojawił się obraz.

J.w.?.
  • #4 15258838
    Muniette
    Poziom 8  
    Ocena: 9
    Telewizor znajduje się w domku jednorodzinnym.

Od początku - przeniosłam telewizor i antenę z salonu do drugiego pomieszczenia czyli sypialni (gdzie zawsze był lepszy sygnał), ale dotychczas i w salonie dawało radę złapać kanały przy starym telewizorze.
    W sypialni podłączyłam nowy TV do dekodera i anteny, do której docelowo ma już być podłączony nowy TV.
REKLAMA