Witam,
Komputerek ma już trochę lat, ale naprawdę jestem z niego bardzo zadowolony.
Windows XP Professional SP3
Intel Core 2 Duo E8400, 3GHz, 1333 FSB, 6 MB Cache, (podkręcony do 3, 6 GHz)
Abit IP-35
Corsair CMPSU-520 HXEV ATX 520 W PFC
Seagate Baracuda 7200,10 320 GB, serial ATA/300,720 RPM, 16MB cache
LG super multi dvd+/-r20x
Sound Blaster x-fi extreme music
OCZ Reaper DDR2 2 x 2 GB 1066 MHz CL5EPP
Gigabyte NVIDIA GeForce 8800GTS
Chyba wymieniłem wszystko, co się znajdowało w moim komputerku, a gdy poprawnie chodził i nie było z nim problemu.
Jakiś czas temu szlag trafił kartę graficzną niestety i musiałem poszukać zamiennika.
Zamontowana została:
Gigabyte GV-N460OC GeForce GTX 460
W miedzyczasie i padł mi Intellinet USB adapter i zamontowałem do komputerka:
TP-LINK TL-WN851ND
Po zmianie karty problemy były znośne tzn. grywałem w CS Source, ale oczywiście chciałem pograć w nowszą wersje CS:GO. Na początku było to niemożliwe i wywalało mnie z gry podczas ładowania rozgrywek itd.
Postanowiłem wyczyścić komputer (format) i zainstalować samego CS:GO i tak uczyniłem - efekt był mizerny tzn. grać mogłem, ale jeżeli zaczynałem rozgrywkę na mapie "De_Nuke", to musiałem na tej mapie grać do ponownego uruchomienia gry, ponieważ jak chciałem zmienić mapę rozgrywkę np. na "De_Mirage", to mnie wywalało z gry z błędem lub co gorsza czasami ze zmianą ekranu "tak, jakby grafika siadła” (duże ikony, zmiana rozdzielczości, niewyraźny monitor, kolory).
I od tej pory coś się psuje - zrobiłem format całegokomputera HDD i zrobiłem partycje; Instalowałem wszystko na nowo i ciągle to samo.
Jak gram w CS:GO bardzo długo ładuje się gra (lub mapy, tryb rozgrywek).
Ostatnio zachciało mi się pograć w Comandos no i po instalacji (mogłem to przewidzieć) już w ogóle kaplica. Po odpaleniu CS:GO komputer podczas rozgrywki zaczyna wydawać pulsacyjny dźwięk - na początku krótki chwila przerwy, a później znowu zaczyna wydawać dźwięk, ale tym razem już trwa to do momentu wyłączenia gry. Gra dłużej się ładuje i częściej wywala mnie z błędem.
A co do Comandosów, to niestety podczas gry tez wyskakuje błąd i wywala mnie z gry.
Co prawda mam system Windows XP i moja karta graficzna nie może się zaktualizować i teraz nie mam pojęcia czy to jest właśnie ten problem i czy nie wystarczy zmienić systemu na Windows 10?
I czy w ogóle mój komputer dźwignie Windowsa 10?
Proszę o rady, bo nie mam pojęcia, co teraz począć.
Pozdrawiam.
Komputerek ma już trochę lat, ale naprawdę jestem z niego bardzo zadowolony.
Windows XP Professional SP3
Intel Core 2 Duo E8400, 3GHz, 1333 FSB, 6 MB Cache, (podkręcony do 3, 6 GHz)
Abit IP-35
Corsair CMPSU-520 HXEV ATX 520 W PFC
Seagate Baracuda 7200,10 320 GB, serial ATA/300,720 RPM, 16MB cache
LG super multi dvd+/-r20x
Sound Blaster x-fi extreme music
OCZ Reaper DDR2 2 x 2 GB 1066 MHz CL5EPP
Gigabyte NVIDIA GeForce 8800GTS
Chyba wymieniłem wszystko, co się znajdowało w moim komputerku, a gdy poprawnie chodził i nie było z nim problemu.
Jakiś czas temu szlag trafił kartę graficzną niestety i musiałem poszukać zamiennika.
Zamontowana została:
Gigabyte GV-N460OC GeForce GTX 460
W miedzyczasie i padł mi Intellinet USB adapter i zamontowałem do komputerka:
TP-LINK TL-WN851ND
Po zmianie karty problemy były znośne tzn. grywałem w CS Source, ale oczywiście chciałem pograć w nowszą wersje CS:GO. Na początku było to niemożliwe i wywalało mnie z gry podczas ładowania rozgrywek itd.
Postanowiłem wyczyścić komputer (format) i zainstalować samego CS:GO i tak uczyniłem - efekt był mizerny tzn. grać mogłem, ale jeżeli zaczynałem rozgrywkę na mapie "De_Nuke", to musiałem na tej mapie grać do ponownego uruchomienia gry, ponieważ jak chciałem zmienić mapę rozgrywkę np. na "De_Mirage", to mnie wywalało z gry z błędem lub co gorsza czasami ze zmianą ekranu "tak, jakby grafika siadła” (duże ikony, zmiana rozdzielczości, niewyraźny monitor, kolory).
I od tej pory coś się psuje - zrobiłem format całego
Jak gram w CS:GO bardzo długo ładuje się gra (lub mapy, tryb rozgrywek).
Ostatnio zachciało mi się pograć w Comandos no i po instalacji (mogłem to przewidzieć) już w ogóle kaplica. Po odpaleniu CS:GO komputer podczas rozgrywki zaczyna wydawać pulsacyjny dźwięk - na początku krótki chwila przerwy, a później znowu zaczyna wydawać dźwięk, ale tym razem już trwa to do momentu wyłączenia gry. Gra dłużej się ładuje i częściej wywala mnie z błędem.
A co do Comandosów, to niestety podczas gry tez wyskakuje błąd i wywala mnie z gry.
Co prawda mam system Windows XP i moja karta graficzna nie może się zaktualizować i teraz nie mam pojęcia czy to jest właśnie ten problem i czy nie wystarczy zmienić systemu na Windows 10?
I czy w ogóle mój komputer dźwignie Windowsa 10?
Proszę o rady, bo nie mam pojęcia, co teraz począć.
Pozdrawiam.