logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y530 - brak wykrywania sieci WiFi i Bluetooth, Intel WiFi Link 5100 AGN

Agrehor 22 Gru 2015 13:43 2385 6
REKLAMA
  • #1 15261476
    Agrehor
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Cześć, mam problem z moim laptopem Lenovo Y530 gdyż nie widzi sieci bezprzewodowych. Nie reaguje ani wifi ani bluetooth na kombinacje klawiszy Fn+F5, przełącznikiem to samo. Resetowanie karty bezprzewodowej nie daje skutku, menadzer normalnie widzi kartę - Intel WiFi Link 5100 AGN. Gdy wciskam na pasku w wifi żeby rozwiązało problem to wyskakuje "Włącz funkcję sieci bezprzewodowej...kombinacja klawiszy lub przełącznikiem"
    Co mogę zrobić? System jest na nowo postawiony, wszystko czyste. Przez kabel normalnie Internet jest a bezprzedowo nie :/
  • REKLAMA
  • #2 15261520
    sigaris
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    A w jakim standardzie masz rozsyłane Wifi? Może Wifi nadawane jest tylko w standardzie B? Raz miałem przypadek z notebookiem, który okazało się, że działa tylko w standardzie N, a mój router działał tylko w B i G. Nie udało mi się wtedy uzyskać połączenia.
  • REKLAMA
  • #3 15261704
    Agrehor
    Poziom 10  
    Zdecydowanie to nie ten problem ponieważ wcześniej normalnie działał w moim mieszkaniu na tym wifi, w innym też a nic nie było zmieniane. Nie reaguje na przycisk, tak samo na kombinacje klawiszy. Myślicie ze fizycznie mogło coś się zepsuć?
  • REKLAMA
  • #4 15263564
    sigaris
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Skoro napisałeś, że system jest nowy, to rozumiem, że pościągałeś wszystkie sterowniki od producenta? Te od karty wifi, od płyty głównej i ewentualnie te od obsługi skrótów na klawiaturze?
  • REKLAMA
  • #5 15263575
    jurmun
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Proszę wstawić zrzut ekranu z menadżera urządzeń.
  • #6 15264146
    marcin_koval
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Sterowniki instalowałeś ze strony producenta laptopa, czy Windows sam zainstalował? Miałem taki problem w laptopie Toshiba - sterowniki z Windowsa nie działały, trzeba było zainstalować dopiero drivery ze strony toshiby. Karta zaczęła działać od razu.
  • #7 15264586
    Agrehor
    Poziom 10  
    Sterowniki instalowane z strony producenta Lenovo.
    Lenovo Y530 - brak wykrywania sieci WiFi i Bluetooth, Intel WiFi Link 5100 AGN

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Lenovo Y530 zgłasza problem z brakiem wykrywania sieci WiFi i Bluetooth, mimo że karta Intel WiFi Link 5100 AGN jest widoczna w menedżerze urządzeń. Próby aktywacji funkcji bezprzewodowej za pomocą klawiszy Fn+F5 oraz przełącznika nie przynoszą efektów. Użytkownik potwierdza, że system operacyjny został na nowo zainstalowany, a sterowniki pobrano ze strony producenta. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie standardu WiFi, instalację odpowiednich sterowników oraz przesłanie zrzutu ekranu z menedżera urządzeń w celu dalszej diagnostyki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA