logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Inspiron 15 - Wymiana karty sieciowej QCWB335 na 1Gb - Jaką wybrać?

acco 22 Gru 2015 14:39 3450 3
REKLAMA
  • #1 15261601
    acco
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Witam chciałbym zmienić kartę sieciową ponieważ zamontowana jest bardzo słaba,często zrywa połączenie przy dużym downloadzie.Moja karta to: Qualcomm Atheros Model:QCWB335 której prędkość to 100Mb.
    Próbowałem karty z innego laptopa,ale po włączeniu nawet system się nie uruchomił i wyskoczył komunikat,że urządzenie nie jest obsługiwane należy je usunąć i ponownie uruchomić komputer.
    W jaki sposób mógłbym znaleźć zamiennik np.1Gb który by pasował.
  • REKLAMA
  • #2 15261633
    szycha82
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    A router masz 1Gbit?? Generalnie na karcie 100Mbit powinno być wszystko ok, nie powinien zrywać połączenia. Spróbuj sterowniki z della ściągnąć a jak nie to niebrandowane od atherosa po układzie. Zawsze całkowicie odinstalowując sterownik. Napisz rezultat.
  • REKLAMA
  • #3 15262214
    acco
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Próbowałem sterowników,mam najnowsze ze strony Della,próbuję coś wymyśleć bo komp ma trzy miesiące a ta prędkość to porażka.Internet z Vectry 150Mb po wifi osiąga ledwo 5Mb,na starym kompie z 1Gb kartą dociągał 70Mb.Szkoda wydanych pieniędzy.
  • #4 15269058
    szycha82
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    To spróbuj sterów od atherosa nie od della - miałem kiedyś na jednym lapie ten problem i pomogły sterowniki niebrandowane. A jeżeli nie pomoże to reklamacja bo pewnie walnięta karta.
REKLAMA