Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mini HD 2000+Panasonic CX680 - Brak dźwięku w TV przy połączeniu przez kab. HDMI

GoesLikeHell 22 Gru 2015 19:22 1224 12
  • #1 22 Gru 2015 19:22
    GoesLikeHell
    Poziom 4  

    Witam!
    Mam następujący problem. Kupiłem nowy telewizor Panasonic Viera CX680 i posiadam Cyfrowy Polsat (dekoder MINI HD 2000). Po połączeniu obu urządzeń na telewizorze jest tylko obraz. Brak dźwięku. Grzebałem w ustawieniach dekodera (przywróciłem ustawienia fabryczne), grzebałem w ustawieniach TV (też przywróciłem ustawienia) nic nie dało...
    Sprawa wygląda tak, że na kablu EURO jest dźwięk i obraz (wiadomo jaka jakość).
    Przy połączeniu kablem HDMI z laptopem jest obraz i dźwięk.
    Sprawdzałem dwa kable HDMI na każdym ten sam problem.
    Przejrzałem wiele postów na forum i nie mogłem nic znaleźć (jedynie jest problem z NC+).
    Ręce opadają, proszę o pomoc.

    0 12
  • Pomocny post
    #2 22 Gru 2015 19:41
    andpol 33
    Poziom 33  

    Pogrzebać w menu TV - ustawienia HDMI.

    0
  • #3 23 Gru 2015 12:48
    GoesLikeHell
    Poziom 4  

    Niestety nic nie pomogło. Był u mnie "fachowiec" i tez nie ma pojęcia. Sprawdzałem inny model dekodera z CP i ten sam problem. Dzwoniłem do CP i tez mi nie pomogli. Swieta sie zbliżają i jak tu Kevina ogladac?

    0
  • Pomocny post
    #4 23 Gru 2015 15:13
    andpol 33
    Poziom 33  

    Raz miałem taki przypadek z podobnym tv. Przełączenie z trybu1 na tryb 2 w ustawieniach hdmi pomogło. Tutaj kolega ostatnio pisał o tym samym problemie, tylko z wifi boxem NC+ i u niego nie udało sie uzyskać dźwięku.Tu:Linki tu:Link Z tych tematów wynika, że to Panasonic daje d... :D

    0
  • #5 23 Gru 2015 15:28
    GoesLikeHell
    Poziom 4  

    Niestety nie ma takiej opcji jak tryb1 i tryb2. Próbowałem dosłownie wszystkiego. Chyba telewizor jest do zwrotu....

    0
  • Pomocny post
    #6 23 Gru 2015 15:52
    andpol 33
    Poziom 33  

    Jak nie ma, jak jest. Strona 50 i 287 instrukcji "automatyczne ustawienie hdmi". I dźwięk w dekoderze musi być na "stereo" bo tylko wtedy działa regulacja głośności przez pilot dekodera.

    0
  • #7 23 Gru 2015 18:23
    GoesLikeHell
    Poziom 4  

    Problem rozwiązany! Dziękuję wszystkim za pomoc.

    Problem jest w tym, że dekodery CP działają inaczej niż NC+.
    Prawidłowa ścieżka rozwiązania to:
    W TV wejść w MENU-->KONFIGURACJA-->AUTOMAT. USTAWIENIA HDMI--> tutaj trzeba zmienić na tryb 1 (dla CP) albo tryb 2 (dla NC+) na odpowiednim wejściu HDMI.

    0
  • #8 23 Gru 2015 18:27
    andpol 33
    Poziom 33  

    Przesłać numer konta :D ?

    0
  • #9 23 Gru 2015 18:29
    GoesLikeHell
    Poziom 4  

    Eee noo prezent pod choinkę na pewno jakiś dostaniesz :P

    0
  • #10 23 Gru 2015 18:31
    andpol 33
    Poziom 33  

    Tak myślę, że z 1% wartości tv? Dobrze, że odpisałeś. Będzie dla potomnych. Kolega od wifi boxa nie napisał, czy rozwiązał swój problem. I Kevina będziesz mógł posłuchać :D . Tak się dopytam, póki nie ma jeszcze moderatora, ile wziął fachowiec za wizytę?

    1
  • #11 23 Gru 2015 18:41
    GoesLikeHell
    Poziom 4  

    Fachowiec nie wziął nic, bo już kiedyś dostał więcej niż chciał (bo nie było drobnych) no i w ramach takiej wdzięczności podjechał.
    Ostatecznie skończyło się na tym, że podjechałem do Media Expert i tam mi gościu pokazał jak to zrobić i też się udało, a przywitał mnie słowami "zapomniałem wczoraj powiedzieć, że tam trzeba..." :D

    1
  • #12 23 Gru 2015 18:45
    andpol 33
    Poziom 33  

    Ciekawe, czy ten wifi box zadziałał, ale pewnie od tamtego kolegi się nie dowiemy. Dobra, zamykaj ten temat bo zaraz wpadnie mod i nas prześwięci za pisanie głupot nie na temat.

    0
  • #13 23 Gru 2015 18:52
    GoesLikeHell
    Poziom 4  

    Dobra, zamykam. Dzięki za pomoc! :)

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo