logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośny sąsiad co zrobić

abdul.98 25 Gru 2015 22:25 9159 49
REKLAMA
  • #1 15269502
    abdul.98
    Poziom 14  
    Ocena: 57
    Witam
    Od dłuższego czasu mam problem z sąsiadem. Na początku były to imprezy po 3 w nocy na tyle głośno że spać się nie dało. Kilka interwencji policji i chwilowo imprez nie ma, niestety sąsiad to typowy burak jemu wolno głośno muzykę ale nikomu innemu już nie, tzn jakoś super głośno nie słucham ale jak wiadomo bas się niesie i sąsiad zaczyna koncert uderzania w ścianę co doskonale zagłusza całą muzykę. Filmu też nie można obejrzeć bo uderza w ścianę przykład dzisiejszy film leci głośność 4% (systemowa) i kolejny koncert walenia w ścianę. macie jakieś metody na takich sąsiadów?
  • REKLAMA
  • #2 15269517
    marekhab
    Poziom 33  
    Ocena: 267
    Z przymrużeniem oka < w mordem jeża>.
  • #3 15269520
    abdul.98
    Poziom 14  
    Nie zrozumiałem aluzji. :P A tak poważnie? W filmie ledwo dialog słychać a siedzę blisko komputera a sąsiadowi już przeszkadza.
  • #4 15269535
    Jarosx9
    Poziom 35  
    Ocena: 400
    Albo słuchawki albo lutowanie :shii: , jestem za tym drugim. Jak nie jesteś dobry w te klocki to tak najlepiej zaproś z 5 znajomych i lutujcie razem :please:
    Możesz się bawić w wygłuszanie ścian matami/watami i duperelami, po kieszeni pójdzie, ale jak znam nasz kochany kraj to lepsze będzie lutowanie na zmianę w różnych konfiguracjach aż się nauczy :D
  • REKLAMA
  • #5 15269742
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    Jarosx9 napisał:
    najlepiej zaproś z 5 znajomych i lutujcie razem :please:
    Lutownica bejsbolowa jest dobrym argumentem.
  • #6 15269749
    abdul.98
    Poziom 14  
    Muszę pomyśleć nad tą lutownicą bejsbolową, dotychczas miałem tylko rozgrzane rękawice. :P
    Na wygłuszanie mnie nie stać po za tym zmniejszy mi się pokój a ma i tak tylko 9,9m2.
  • REKLAMA
  • #7 15269770
    Jarosx9
    Poziom 35  
    telecaster1951 napisał:
    Jarosx9 napisał:

Bejsbol to już broń i zapędzisz go w problemy, gołę ręce lepiej lutują...., zaproś jakiegoś kozaka albo dwóch za 0,5L, myślę że wystarczy.
  • #8 15269784
    abdul.98
    Poziom 14  
    Jarosx9 napisał:
    telecaster1951 napisał:
    Jarosx9 napisał:

Bejsbol to już broń i zapędzisz go w problemy, gołę ręce lepiej lutują...., zaproś jakiegoś kozaka albo dwóch za 0,5L, myślę że wystarczy.

Aj tam broń od razu :) w dzisiejszych czasach chyba wszystko dało by się podciągnąć pod broń :P
  • #9 15269791
    Jarosx9
    Poziom 35  
    abdul.98 napisał:
    Jarosx9 napisał:
    telecaster1951 napisał:
    Jarosx9 napisał:

Aj tam broń od razu :) w dzisiejszych czasach chyba wszystko dało by się podciągnąć pod broń :P

Akurat przedmiot przypominający bejsbol to broń biała, więc nie radzę. Mocno kontrowersyjna sprawa, ja tu nie chcę namawiać do niczego ale są różne fajne sposoby na takich koleżków. Trochę pomyśleć, poszukać, nawet siłowego rozwiązania nie potrzeba.
  • #10 15269796
    abdul.98
    Poziom 14  
    Z tego co wyczytałem jeśli kij bejsbolowy jest oryginalny to mogę mieć. Znam dobrą metodę na tego pana szczególnie po imprezach o 3 w nocy ale nie chcę być wredny i przeszkadzać innym mieszkańcom kilka razy pytałem o zgodę i wtedy to stosowałem spokój był nawet na parę tygodni. A rozwiązanie było bardzo proste godzina 5.30 uruchamiałem komputer wraz z nagłośnieniem i puszczałem Hard style hard basy itp kawałki skutkowało za każdym razem po tym spokój był nawet na parę tygodni ale za często nie chcę tej metody stosować
  • #11 15269811
    abdul.98
    Poziom 14  
    Wiesz ja z sąsiadem mam otwartą wojnę, bo śmiał za plecami mówić że go okradłem czego mu nie wybaczę, bo nic takiego nie miało miejsca. I albo on nie wytrzyma i się wyprowadzi albo ja tylko ma akurat tego pecha że jestem niezwykle cierpliwy. :P
  • #12 15270150
    Amilo032
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Do bejsbola doczepiamy kołowrotek i już mam wędkę :D A czyja wina, że dziwnie wygląda?? :D
  • #13 15270359
    abdul.98
    Poziom 14  
    No i dziś powtórka z wczoraj znów walenie w ścianę. Cieszy mnie fakt ze już wszyscy powstawali bo skoro film nie odpowiada sąsiadowi to mogę zaszaleć z czymś mocniejszym.
  • #14 15270399
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #15 15270580
    12pawel
    Poziom 34  
    Ocena: 697
    A nie masz może kluczy do szafy elektrycznej na klatce. U mnie na korytarzu są wszystkie liczniki i zabezpieczenia główne zalicznikowe. Jako że jestem elektrykiem klucze mam do wszystkiego i jak sąsiad słucha głośno muzyki to mu zabezpieczenie główne wyskakuje.
  • #16 15270611
    abdul.98
    Poziom 14  
    Plan był by ok ale po ostatniej zemście czyli umówionym z sąsiadami graniem o 5.30 jest cisza w kwestii imprez. Teraz on próbuje mnie zdenerwować waląc w ścianę co ja i tak mało słyszę bo leci muzyka. Niestety gdy oglądałem film skutecznie to zagłuszało a wiertarki udarowej nie posiadam niestety. Odkurzanie to dobry sposób niestety wydaje mi się że mam za cichy odkurzacz bo wystarczy zamknąć drzwi pomieszczenia gdzie jest odkurzane i już jest w miarę cicho.
    Kluczy do szafki nie posiadam. ale takie to są szafki że płaskim śrubokrętem można otworzyć :P po za tym żeby sąsiadowi odłączyć prąd musiał bym iść do 2 klatki co jest słabym pomysłem. :)
  • #17 15270621
    Świr
    Poziom 34  
    Ocena: 248
    Kraniec_Internetów napisał:
    gdy delikwent będzie się leczył poodkurzasz sobie dom.

Ewentualnie wiertarka udarowa w łapkę i "remont".

Eeee, ściągasz prosty programik generatora audio, ustawiasz 2,5kHz i rozpoczynasz długie fazowanie swojego systemu :]
  • REKLAMA
  • #20 15270637
    lekto
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    Rozgnieć mu biedronkę na drzwiach i napisz: "Ucisz się, albo będziesz następny.".
  • #21 15270694
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #22 15270704
    tad_reula
    Poziom 17  
    Ocena: 43
    Kilka ogólnych uwag do wszystkich , którzy kupują sobie kino domowe . Używając taki sprzęt w mieszkaniu i chcąc uzyskać pełnię jego możliwości zawsze będzie się w konflikcie z sąsiadami . Stojąca na podłodze skrzynia basowa niesie dudnienie od piwnicy aż po dach ,Jest to sprzęt dla tych ,którzy mają DOM ,a nie mieszkanie .(W nazwie jest "domowe") i dobrze by było , by mieć tego świadomość .
  • #23 15270742
    abdul.98
    Poziom 14  
    xoree napisał:
    Pytanie, a to są mieszkania własnościowe ?? (twoje i sąsiada)

Nie ani ja ani on nie mamy wykupionych bo u nas jest to po prostu niemożliwe. Miedzy czasie przypomniało mi się że sąsiad zajmuje nie prawnie strych (nikt nie może tam trzymać swoich rzeczy a on trzyma.
    willyvmm napisał:
    Miałem podobny problem z sąsiadem z góry. Po jego całonocnej imprezie, położyłem kolumny na szafę membrana mi w górę. I poszedłem na długi spacer. Strop drewniany.
    AC/DC czyni cuda.

Niestety u mnie to nie przejdzie sąsiad jest za ścianą, ściany co prawda słabe to i tak się niesie. :)
    lekto napisał:
    Rozgnieć mu biedronkę na drzwiach i napisz: "Ucisz się, albo będziesz następny.".
    Szkoda biedronki.
    Ale podczas odkurzania trzeba przesuwać meble... i ściany :P
    No to odpada sam nie dam rady ruszyć 2 metrowej szafy wypełnionej po brzegi.
    tad_reula napisał:
    Kilka ogólnych uwag do wszystkich , którzy kupują sobie kino domowe . Używając taki sprzęt w mieszkaniu i chcąc uzyskać pełnię jego możliwości zawsze będzie się w konflikcie z sąsiadami . Stojąca na podłodze skrzynia basowa niesie dudnienie od piwnicy aż po dach ,Jest to sprzęt dla tych ,którzy mają DOM ,a nie mieszkanie .(W nazwie jest "domowe") i dobrze by było , by mieć tego świadomość .
    Ale nikt tu nie mówi o kinie domowym ja posiadam prosty zestaw 5,1 gdzie satelitki obsługuje TDA2050 przy moim zasilaniu mam 5W na kanał i subwoofer albo raczej za małą skrzynkę w biurku którą napędza Holton 100 przy zasilaniu +-36V tak więc nie całe 100W osiąga a wszystko przeszkadza tylko temu 1 sąsiadowi nawet głośniej nic powiedzieć nie można bo wali w ściany.
  • #24 15270871
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #25 15270895
    abdul.98
    Poziom 14  
    s_z_a_m_a_n napisał:
    No jak na niego nasłałeś policje to teraz sie bedzie mścić musisz sobie dom zbudować wolnostojący to będziesz mieć spokój.

On nie wie kto przysłał bo cały blok miał dość.:P Po za tym co innego zrobić skoro impreza do 3 w nocy ja o 6 muszę wstawać do szkoły a spać się nie da? wielu go prosiło nie pomagało, wiec przyszła policja co i tak nic nie zmieniało muzyka cichła na jakieś 10 minut po czym znów robiło się to samo. pomogły dopiero z samego rana włączanie muzyki
  • #27 15271112
    jmietek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Jeden z moich znajomych zmontował grupę i weszli na mieszkanie i wywalili sprzęt przez okno.
    Jak policja przyjechała to wszyscy świadczyli ze sam sobie wyrzucił
  • #28 15271176
    abdul.98
    Poziom 14  
    xoree napisał:
    Czyli wynajmujecie te mieszkania - od kogo ??
    (jest to osoba prywatna tak zwany wynajemca ??)

nie jest to osoba prywatna jest to ZBM
    jmietek napisał:
    Jeden z moich znajomych zmontował grupę i weszli na mieszkanie i wywalili sprzęt przez okno.
    Jak policja przyjechała to wszyscy świadczyli ze sam sobie wyrzucił
    Można i tak tylko po co jak już wolał bym już sobie zabrać :P xD
  • #29 15271192
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #30 15271227
    ToJestNick
    Poziom 31  
    Ocena: 558
    Teraz osobiście bał bym się zemsty ze strony sąsiada, że zbierze swoją ekipę i Ci włamanie do domu zrobi, a potem te osoby poświadczą, że sam się sobie włamałeś bo klucz zgubiłeś ;) To nic nie da, najlepiej po prostu dać się sąsiadowi we znaki najbardziej jak możesz aby poczuł dosadnie jak to jest a może odpuści. Pożycz od kogoś wiertarkę udarową, jak nie chcesz robić remontu to weź pustaka i wierć sobie w nim dużo otworów jeden koło drugiego najlepiej wcześnie rano jak sobie słodko śpi, dobra może być też głośna muzyka... ;)

Nasyłanie na siebie wzajemnie policji wiele nie da.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem głośnego sąsiada, który zakłóca spokój nocnymi imprezami oraz hałasem uderzania w ściany. Użytkownicy dzielą się różnymi metodami radzenia sobie z tym problemem, w tym używaniem słuchawek, wygłuszaniem ścian, a także bardziej kontrowersyjnymi rozwiązaniami, jak głośna muzyka w odpowiedzi na hałas sąsiada. Wspomniano o zastosowaniu sprzętu audio, takiego jak zestawy 5.1 oraz subwoofery, a także o pomysłach na "zemstę" w postaci głośnych dźwięków czy użycia generatorów audio. Użytkownicy podkreślają, że zgłaszanie sprawy do policji lub właściciela budynku (ZBM) może być skuteczne, ale nie zawsze przynosi oczekiwane rezultaty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA