Witam
Mam problem z tunerem radiowym we wieży Sharp System-7700. Ogólne dziełanie jest w porządku, lecz słychać buczenie w tle podczas cichej audycji radiowej. Buczenie występuje nawet na innym zakresie fal (LW, MW). Buczenia nie ma, gdy odłączę kabel sygnałowy z płyty tunera. Czytałem już na forach, że przyczyną może być niesprawny kondensator, lecz nie mam pojęcia który mógłby to być, więc w załączniku wysyłam zdjęcie.
Drugim problemme jest brak pilota. Może ktoś wie, jaki model pilota pasuje do tej wieży? I czy ta wieża ma wbudowany przedwzmacniacz? Po podłączeniu gramofonu Technics SL-2000 do wejścia Phono gra tak samo cichutko jak po podłączeniu do AUX. Dziwnym wydaje mi się, że oryginalny gramofon z zestawu miał osobny przedwzmacniacz lub wbudowany w gramofon.
Drugim problemme jest brak pilota. Może ktoś wie, jaki model pilota pasuje do tej wieży? I czy ta wieża ma wbudowany przedwzmacniacz? Po podłączeniu gramofonu Technics SL-2000 do wejścia Phono gra tak samo cichutko jak po podłączeniu do AUX. Dziwnym wydaje mi się, że oryginalny gramofon z zestawu miał osobny przedwzmacniacz lub wbudowany w gramofon.