logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki Bluetooth Lenovo - Laptop nie wykrywa urządzeń po instalacji sterowników

extreem515 28 Gru 2015 23:03 5310 2
REKLAMA
  • #1 15277981
    extreem515
    Poziom 9  
    Witam wszystkich,
    otóż kupiłem sobie słuchawki bezprzewodowe, które łączą się przez bluetooth z urządzeniem. Słuchawki te działają prawidłowo, wiem co to parowanie itd.
    Mam problem z bluetoothem w moim laptopie. Pobrałem sterowniki do bluetooth, ze strony lenovo. Podałem tam ID karty bluetooth i znalazło sterownik. Zainstalowałem go. Po zainstalowaniu mam ikonke bluetooth na pasku na dole. Klikam ją prawym, dodaj urządzenia i na liście urządzeń nie ma żadnego urządzenia. Natomiast w telefonie jak wyszukuję urządzenia to pokazuje mojego laptopa. Jak próbuje się połączyć przez bluetooth z telefonu do komputera to na telefonie wyskakuje mi żeby potwierdzić czy PIN zgadza się z tym na laptopie, a na laptopie nic mi nie wyskakuje i chwilę później jest komunikat na telefonie bodajże "nie udało się nawiązać połączenia". Nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić. Usuwałem sterowniki, instalowalem inne i nic to nie dało.
    Ale jest też druga strona medalu. Zainstalowałem program BlueSoleil i on wykrywa moje słuchawki bluetooth.
    To już całkiem zgłupiałem. Blue soleil widzi urządzenia bluetooth a zwykły sterownik nie widzi..
    Specyfikacja laptopa:
    Laptop Lenovo g510
    Procesor Intel core i5 4210M
    Grafika Intel HD 4600
    8GB RAM
    System Windows 7 Ultimate wersja 64bit.

EDIT!
    Chodzi mi o to aby ktoś mi powiedział czemu na samych sterownikach od lenovo nie mam żadnych urządzeń bluetooth a na bluesoleil mam. Oraz może ktoś ma jakiś zamiennik programu BlueSoleil na który nie potrzeba licencji żadnych oraz nie ma ograniczeń.

Załączam zdjęcia
    Załączniki:
    • Słuchawki Bluetooth Lenovo - Laptop nie wykrywa urządzeń po instalacji sterowników z bluesolei.jpg (284.51 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Słuchawki Bluetooth Lenovo - Laptop nie wykrywa urządzeń po instalacji sterowników bluesoleil3.jpg (148.19 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Słuchawki Bluetooth Lenovo - Laptop nie wykrywa urządzeń po instalacji sterowników zbluesoleis2.jpg (75.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Słuchawki Bluetooth Lenovo - Laptop nie wykrywa urządzeń po instalacji sterowników bez.jpg (161.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Słuchawki Bluetooth Lenovo - Laptop nie wykrywa urządzeń po instalacji sterowników 3.jpg (136.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Słuchawki Bluetooth Lenovo - Laptop nie wykrywa urządzeń po instalacji sterowników beez2.jpg (35.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16327024
    Rezjusz
    Poziom 1  
    Witam
    Poradziłeś sobie z połączeniem słuchawek?
    Mam dokładnie ten sam problem. Kiedy próbuje połączyć słuchawki, to sterownik "Zewnętrzne urządzenie bluetooth" nie instaluje się poprawnie. Na blue soleil działa jednak to płatna aplikacja.
    Laptop lenovo y50-70
    Windows 7 ultimate 64bit
    Sterowniki ze strony producenta
    Słuchawki to Sony MDR-1ABT
    Dodam że na laptopie kolegi słuchawki łączą się bez problemu (windows 10)
  • #3 16334871
    extreem515
    Poziom 9  
    nie poradziłem sobie, przeszedłem na windows 10 i wszystko pięknie gra
    ale mikrofon w tym czymś nie działa
REKLAMA