logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Creative Inspire T6 100 - Subwoofer nie działa poprawnie po instalacji Windows 10

evilmonkey 30 Gru 2015 22:52 2724 5
REKLAMA
  • #1 15284382
    evilmonkey
    Poziom 9  
    Witam posiadam zestaw głośników Creative Inspire T6 100 zestaw 5.1 podłączone pod karte dzwiękową Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series .
    Mam taki problem ,że nie działa subwoofer jest on podłączony na tym samym kablu co głośnik centralny czyli dzwięk wychodzi od karty dzwiękowej na wspólnym przewodzie do centralnego i subwoofera, głośnik centralny ladnie czysto gra bez żadnych problemów.
    Jestem po świeżej instalacji windowsa 10 64bity , zainstalowałem najnowsze sterowniki creativa po wcześniejszym wyczyszczeniu pozostałości windowsowych sterowników , które się zainstalowały automatycznie.
    Zainstalowałem Console Launchera i tam tez ustawialem +10 gain subwoofer i subwoofer level na max i na 120hz i przy ustawieniu basow na max ledwo go słychać i nie czysty dzwięk , jakś czas temu sam zaskoczył i zaczął grać pięknie walił basem ale na drugi dzień znowu nie działał , słychać pyknięcie subwoofer przy włączaniu i wyłączaniu głośników .Na subwooferze jest max level bas na pokrętle , w windowsie jest ustawione subwoofer level na max , przy sprawdzaniu w windowsie poszczególnych głośników wszystkie pięknie grają czyli wydają dzwięki tylko przy ustawieniu max basu subwoofer lekko mruczy jak by był przepalony , co dziwne w Creative Console Launcherze jak sprawdzam poszczególne głośniki wszystkie pięknie wydają dzwięk a subwoofer milczy , to w windowsie chociaż go ledwie slychąć .
    Na windowsie 7 64 bity też miałem ten sam problem , kilka razy mi zaskoczył i pięknie basem wuhcił , przypomnę , że centralny i subwoofer idzie na tym samym wspólnym kablu do karty dzwiękowej a centralny pięknie gra czystym dzwiękiem.
    Rozkręciłem ten subwoofer po wcześniejszym odłączeniu od komputera i podłączyłem sam głośnik pod wierze zwykłymi kablami miedzianym przyłożyłem do tych blaszek pod głośnikiem i grał pięknie czystym basem więc głośnik nie jest spalony , zajrzałem do środka do subwoofera i nic tam nie jest poluzowane ani nic .
    Wie ktoś może dlaczego nie gra ?
    Jak by była uszkodzona karta dzwiękowa to przypuszczam żeby dzwiek nie dochodzil również do głośnika centralnego który idzie na tym samym kablu co subwoofer bo tak jest zbudowany zestaw a on pięknie ładnie gra.
    Proszę o pomoc w tej sprawie.
  • REKLAMA
  • #2 15284423
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1730
    Wygląda jakby problem był z subwoofer'em.
    O ile się nie mylę to płytka sterująca znajduje się w subwooferze. Creative Inspire T6 100 - Subwoofer nie działa poprawnie po instalacji Windows 10
  • REKLAMA
  • #3 15285476
    evilmonkey
    Poziom 9  
    Ok dzięki za info teraz dopiero wbiłem na forum ale co mam zrobić w związku z tym co jest zaznaczone na zdjęciu ?
  • REKLAMA
  • #4 15285548
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1730
    Na zaznaczony element nie patrz. Zdjęcie jest zaczerpnięte z innego wątku o tym samym sprzęcie (poglądowe).
  • REKLAMA
  • #5 15329329
    evilmonkey
    Poziom 9  
    Zrobiłem zdjęcie i w tych miejscach jest klej koloru czarnego więc nie wiem czy się coś przysmoliło czy to taki jest klej , tylko jak by w tylu miejscach poszedł dym na płytce to chyba wszystkie głośniki by nie działały chyba , że rzeczywiście się coś zjarało tylko od subwoofera
    Creative Inspire T6 100 - Subwoofer nie działa poprawnie po instalacji Windows 10
  • #6 15355069
    evilmonkey
    Poziom 9  
    Dziękuje za przeniesienie tematu ale sprawa zostaje otwarta cały czas , jeżeli jest ktoś kto mógłby pomóc to będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi .
    Albo to jest drobna usterka , którą da się naprawić albo już nic z tym nie da się zrobić bo gra jest nie warta przysłowiowej świeczki więc czekam cały czas na jakieś porady .
REKLAMA