Witam,
od jakiegoś czasu przeglądam strony internetowe w poszukiwaniu skanera dla moich potrzeb, choć nie mam dużych to jednak chciałem coś fajnego i z możliwością skanowania slajdów.
Chcę zeskanować trochę starych zdjęć aby móc je zarchiwizować, potem obrobić w programie graficznym (retusz itp.) i zapisać w jakimś pliku np. jpg.
Nie chciałem wydawać za dużo pieniędzy bo maksymalnie ograniczył bym budżet do 600 zł i wiem że cena rośnie wraz z jakością choć nie zawsze.
Upatrzone mam 3 modele:
- Epson Perfection V370 photo - cena ok 430 zł na ceneo
i na ten model się najbardziej napaliłem, ale nie wiem czemu ten sam model
- Epson Perfection V370 Photo Mit Durchlichteinheit - kosztuje już 530 zł
a w jednym i w drugim modelu jest przystawka do slajdów.
Oglądałem również
- HP ScanJet G4010 - cena ok 640 zł
- Canon CS 5600F - cena 470 zł
Może macie jakieś inne sugestie i pomysły. Który z tych z tych trzech skanerów był by lepszym rozwiązaniem
Pozdrawiam
od jakiegoś czasu przeglądam strony internetowe w poszukiwaniu skanera dla moich potrzeb, choć nie mam dużych to jednak chciałem coś fajnego i z możliwością skanowania slajdów.
Chcę zeskanować trochę starych zdjęć aby móc je zarchiwizować, potem obrobić w programie graficznym (retusz itp.) i zapisać w jakimś pliku np. jpg.
Nie chciałem wydawać za dużo pieniędzy bo maksymalnie ograniczył bym budżet do 600 zł i wiem że cena rośnie wraz z jakością choć nie zawsze.
Upatrzone mam 3 modele:
- Epson Perfection V370 photo - cena ok 430 zł na ceneo
i na ten model się najbardziej napaliłem, ale nie wiem czemu ten sam model
- Epson Perfection V370 Photo Mit Durchlichteinheit - kosztuje już 530 zł
a w jednym i w drugim modelu jest przystawka do slajdów.
Oglądałem również
- HP ScanJet G4010 - cena ok 640 zł
- Canon CS 5600F - cena 470 zł
Może macie jakieś inne sugestie i pomysły. Który z tych z tych trzech skanerów był by lepszym rozwiązaniem
Pozdrawiam