logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Probook 4740s - wolna praca po wymianie dysku, problem z kopiowaniem danych

krzysiekw121 04 Sty 2016 14:31 1164 4
REKLAMA
  • #1 15299173
    krzysiekw121
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Dzień dobry. Otóż padł mi w sierpniu dysk w moim HP. Wymieniłem na nowy/ lepszy (podobno). Przy odbieraniu z serwisu Pan zachwalał, że jest dużo lepszy od poprzedniego i w ogóle. I tak, system wstaje naprawdę szybko, praca na internecie też jest jak najbardziej w porządku. Problem zauważyłem dopiero niedawno a jest to mianowicie jakiekolwiek kopiowanie danych z jednej partycji na drugą. Przeglądanie zdjęć na dysku też jest koszmarem, pierwszych kilka jest ok, a następne- każde jedno ładuje się kilka sekund. Przed wymianą dysku wszystko było ok. Każda aktualizacja windowsa (8.1) zawiesza się po chwili i dopiero reset laptopa (przyciskiem) powoduje dalszy postęp. Nie wiem czy to ten dysk jest jakiś uszkodzony, czy po prostu nie pasuje do mojego laptopa. Moje kłopoty na pewno wiążą się z wymianą dysku, gdyż zaraz po wymianie miałem własnie problem z przeglądaniem zdjęć ale go zbagatelizowałem i później po prostu, że tak powiem mało korzystałem z dysku. Załączam zrzut programu Crystal Info
    HP Probook 4740s - wolna praca po wymianie dysku, problem z kopiowaniem danych
  • REKLAMA
  • #2 15299267
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    1. Jak podzieliłeś nowy dysk?
    2. Czy zainstalowałeś system na nowo na nowym dysku czy może przeniosłeś go ze starego dysku?
  • REKLAMA
  • #3 15317198
    krzysiekw121
    Poziom 13  
    Dysk podzielił mi serwisant na trzy dyski lokalne.
    Edit: Nikt nie pomoże?
  • REKLAMA
  • #5 15323546
    krzysiekw121
    Poziom 13  
    Mam Win 8.1 i w "Kontrolery IDE ATA/ATAPI" mam tylko "Intel 7 Series Chipset Family Sata AHCI Controller". Nie widzę tam włączenia tego trybu DMA.
REKLAMA