logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo X200 - error 1830 invalid memory configuration

k_ef 06 Sty 2016 13:17 1959 9
REKLAMA
  • #1 15306146
    k_ef
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam po włożeniu pamięci do drugiego slotu woła mi taki błąd czy ktoś się już z takim czymś spotkał? w sieci nie umiałem znaleść nic po polsku, nie wiem czy jest to kolejny błąd IBM jak błąd 2010 z dyskiem czy mam uszkodzony jeden slot?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 15306223
    wi3lki
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Pamieci moga byc niekompatybilne, poza tym sproboj podmienic kostki i uruchomic na tej nowej. Jak wystartuje przeloz do drugiego slotu i sproboj. Jak pojdzie w obu ww. przypadkach to masz dobre pamieci i sloty ale kostki sie "gryza".
  • REKLAMA
  • #4 15306278
    k_ef
    Poziom 7  
    Nie mam właśnie innej pamięci że by tak sprawdzić mam tylko jedną kość 1gb dd3 samsunga co mi pasuje w tym drugim slocie tylko w tym jednym mam błąd, może właśnie trzeba mieć albo w tym jednym slocie co nie ma błędu albo w obu naraz że nie można mieć tylko w tym co występuje błąd. Jak by tak było to spoko najbardziej co się obawiam to że by slot nie był popsuty
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 15306300
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Sloty mają priorytety, jak masz jedną kość, założona musi być w slocie 0 - patrz obrazek. Na przyszłość wpisz w google: hmm x200.
    Załączniki:
    • Lenovo X200 - error 1830 invalid memory configuration Bez tytułu.jpg (79.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 15306309
    k_ef
    Poziom 7  
    No dokładnie tak jest jak na tym obrazku że ten slot działa, czyli co sloty mam dobre tylko nie można mieć jednej pamięci w tym drugim slocie tak, albo w tym jednym jak na obrazku albo w obu tak?
  • Pomocny post
    #7 15306335
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    k_ef napisał:
    No dokładnie tak jest jak na tym obrazku że ten slot działa, czyli co sloty mam dobre tylko nie można mieć jednej pamięci w tym drugim slocie tak, albo w tym jednym jak na obrazku albo w obu tak?

Tak. Jedna kość powinna znajdować się tylko w slocie o oznaczeniu "0" w innym przypadku będziesz miał błąd. Jak będziesz miał dwie kości to błąd nie powinien występować.
  • #8 15306345
    k_ef
    Poziom 7  
    Ok dzięki wszystkim za informacje temat do zamknięcia Pozdrawiam
  • #10 15309080
    k_ef
    Poziom 7  
    ok :) temat do zamkniecia

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił błąd 1830 dotyczący nieprawidłowej konfiguracji pamięci w laptopie Lenovo X200 po włożeniu pamięci do drugiego slotu. Odpowiedzi sugerowały, że problem może wynikać z niekompatybilności pamięci lub niewłaściwego umiejscowienia kości RAM. Wskazano, że jedna kość pamięci powinna być zainstalowana w slocie oznaczonym jako "0", a w przypadku użycia dwóch kości błąd nie powinien występować. Użytkownik potwierdził, że slot działa, ale obawiał się, że jeden z slotów może być uszkodzony. Po uzyskaniu informacji, temat został zamknięty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA