Witam, od pewnego czasu mam pewien problem. Miesiąc temu zakupiłem nowy komputer, postanowiłem więc pościągać potrzebne programy i kilka gierek z internetu. Do tego celu potrzebny był mi min. utorrent. Pobrałem te kilka gierek ale koniec końców w nie nie zagrałem gdyż wystąpiły pewne problemy z instalacją i uruchomieniem, stwierdziłem więc że skoro pliki wydają mi się podejrzane to najzwyczajniej pozbędę się ich z dysku
niestety po kilku dniach w trakcie gry w np. CS:GO lub LoL po rozpoczęciu meczu dosłownie po 5 sekundach ping podskakuje do ogromnych wartości, tak że nie da się nic zrobić :/ Zacina się nawet cały komputer i nie idzie zrobić nic poza restartem lub czekaniem paru minut na odblokowanie.
Przeskanowałem wszystko antywirusem COMODO - wykryło mi 4 zagrożenia, wirusy nosiły nazwę: Applicunwnt i Suspicious usunąłem je z poziomu antywirusa ale problem nadal występuje. Użyłem również Malwarebytes Anti-Malware ale tam z kolei wykryło mi tylko jakieś dwa toolbary, które i tak kiedyś sam zablokowałem przez COMODO. Problem nie występuje na drugim komputerze wiec raczej to nie wina łącza.
Co z tym moge zrobić? Dodam tylko, że chciałbym uniknąć formatowania. Czytałem coś o logach itd. ale akurat w tym temacie niewiele mam do powiedzenia, a nie chce sobie tym na własną ręke zaszkodzić.
Proszę o pomoc i pozdrawiam
Przeskanowałem wszystko antywirusem COMODO - wykryło mi 4 zagrożenia, wirusy nosiły nazwę: Applicunwnt i Suspicious usunąłem je z poziomu antywirusa ale problem nadal występuje. Użyłem również Malwarebytes Anti-Malware ale tam z kolei wykryło mi tylko jakieś dwa toolbary, które i tak kiedyś sam zablokowałem przez COMODO. Problem nie występuje na drugim komputerze wiec raczej to nie wina łącza.
Co z tym moge zrobić? Dodam tylko, że chciałbym uniknąć formatowania. Czytałem coś o logach itd. ale akurat w tym temacie niewiele mam do powiedzenia, a nie chce sobie tym na własną ręke zaszkodzić.