logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech Z906 panel kontrolny nie działa prawidłowo

patetongs 16 Sty 2016 22:13 3072 6
REKLAMA
  • #1 15341453
    patetongs
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Posiadam głośniki Logitech z906, które nie grają a w panelu kontrolnym świecą 3 ostatnie diody w kolumnie Input.

Przedstawiam filmik,który znalazłem w sieci obrazujący identyczny problem.
  • REKLAMA
  • #2 16131431
    eldomek
    Poziom 18  
    Ocena: 170
    Dziwne że nikt nie odpowiedział od stycznia. Jest to typowe uszkodzenie w tym modelu w wersji z elektroniką pomalowaną na niebiesko. Najpierw pada głośnik basowy który uszkadza wzmacniacz mocy który go napędza a ten blokuje wszystko. Naprawa jest skomplikowana i kosztowna.
  • REKLAMA
  • #3 17202315
    Wiecia
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Ja mam zielony laminat i też mam taki sam objaw z tymi diodami, ale od czasu do czasu zestaw gra. Po chwili trzask i znowu świecą 2 lub 3 diody :( Nie mam już pojęcia co z tym zrobić...
  • REKLAMA
  • #4 17210828
    eldomek
    Poziom 18  
    Zacznij od poruszania kablami i mocnego opukania zestawu, jeśli to nic nie da to konieczna ingerencja wewnątrz aby ustalić przyczynę.
  • #5 17212149
    Wiecia
    Poziom 9  
    Głośniki były w lokalnym "serwisie" i po pomiarach stwierdzono, że jest ok i potrzebują schemat bo bez tego nic nie zrobią :(
  • REKLAMA
  • #6 17212432
    eldomek
    Poziom 18  
    Schematy już dawno są tajemnicą producenta. Mam trochę doświadczenia ze sprzętem tej firmy ale musiałbym mieć to na warsztacie żeby coś ustalić. Zastanów się czy warto.
  • #7 17212651
    Wiecia
    Poziom 9  
    Skoro dałem tyle pieniędzy za ten sprzęt (nie mam już gwarancji) to chciałbym żeby działał :) Tylko jeśli naprawa będzie wynosiła 500 zł no to chyba jednak nie warto.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z głośnikami Logitech Z906, które nie działają prawidłowo, a na panelu kontrolnym świecą trzy ostatnie diody w kolumnie Input. Wskazują, że może to być typowe uszkodzenie, szczególnie w modelach z niebieską elektroniką, gdzie często pada głośnik basowy, co prowadzi do uszkodzenia wzmacniacza mocy. Niektórzy użytkownicy zauważają sporadyczne działanie zestawu, jednak z czasem pojawiają się trzaski i problemy z diodami. Sugerowane rozwiązania obejmują poruszanie kablami oraz sprawdzenie wewnętrznych komponentów, jednak naprawa może być kosztowna i skomplikowana, a dostęp do schematów serwisowych jest ograniczony.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA