Witam, posiadam nowy dekoder dvb-t Wiwa HD158 który kupiłem kilka dni temu. Mój problem polega na tym, iż dekoder nie do końca jakby się włącza gdy podłączona jest do niego antena (siatka), posiadam w domu dwa telewizory.. jeden stary kineskopowy samsung do którego właśnie podłączony jest dekoder dvb-t, drugi to LCD Manta z wbudowanym dekoderem. Antena siatkowa umieszczona jest na balkonie, pierwszy TV (kineskopowy) znajduje sie około 13metrów od anteny a dekoder podłączony do niego zasilany jest zasilaczem 5V, drugi odbiornik znajduje się około 22metrow od anteny. sygnał z anteny wchodzi do trójnika - ZLA0636 - z trójnika do dekodera Wiwa HD158 - przewód około 1metra, oraz do drugiego TV manta przewodem około 9m przy którym jest klasyczny zasilacz do anteny siatkowej 12V. problem w tym, że jeżeli najpierw włącze do prądu dekoder Wiwa a następnie podłącze Antene to wszystko gra ok, a jezeli dekoder ma podłączoną antene i chcę go włączyć to na wyświetlaczu pojawia sie tylko napis 'ON' oraz świeci się zielona kontrolka, i TV pokazuje brak sygnału. w Drugim TV jest wszystko ok.