logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć działające sterowniki do ATI RAGE 128 PRO Ultra GL AGP na Windows XP?

aki40 18 Cze 2005 22:05 13092 6
REKLAMA
  • #1 1588645
    aki40
    Poziom 11  
    Witam. Mam taki problem z grafą ATI RAGE 128 PRO Ultra GL AGP a mianowicie jest on taki że nie mogę znaleźć do niej sterów pod WIN XP. Pościągałem wszystko (chyba) co się dało ze strony ATI i żadne stery nie działały. Pomóżcie Podajcie może jakiś link
  • REKLAMA
  • #2 1588665
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Poszukaj na stronie Dell'a - tam były stery do tej karty pod Win 2000 i XP.

Gdybyś nie dał rady - to daj znać, może znajdę je gdzieś na dysku.
  • REKLAMA
  • #3 1597536
    kao91
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Mam pytanie, ile MB ma twoja karta grafiki, mam identyko...

Odpowiedz jak możesz na kao91(_at_)o2.pl
  • #4 3758931
    fazza
    Poziom 14  
    Ocena: 49
    Witam

Rowniez mam problem ze znalezieniem sterowników do tej grafy ! Moze jest ktos w posiadaniu lub wie z kad mozna takowe pobrac prosze o linka dodam jeszcze ze karta jest 32megowa i jak sie instaluje sterowniki ze strony ATI to w czasie instalacji wywala blad" Sterownik wyswietlania nie jest zgodny z karta grafiki zainstalowana w danym systemie" ia automatycznie przerywa instalacje :)

pozdrawiam
    WESOLYCH SWIAT
  • REKLAMA
  • #5 4689590
    siwy250
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    witam jak tez szukam sterowników do tej karty a dokladnie do ati rage 128 lb z 16 mb na xp
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy dyskutują o problemie znalezienia działających sterowników do karty graficznej ATI RAGE 128 PRO Ultra GL AGP pod system Windows XP. Standardowe sterowniki ze strony ATI często powodują błąd „Sterownik wyświetlania nie jest zgodny z kartą graficzną” i przerywają instalację. Proponowane rozwiązania to poszukiwanie sterowników na stronach producentów OEM, takich jak Dell, gdzie dostępne są sterowniki kompatybilne z Windows 2000 i XP. Alternatywnie sugerowane jest użycie sterowników serii Omega, które oferują wsparcie dla starszych modeli ATI i mogą być pobrane z dedykowanych stron internetowych. Dodatkowo, dla kart produkowanych przez HIS, wskazano oficjalną stronę producenta z dostępnymi sterownikami. W dyskusji pojawia się także informacja o wersjach kart z pamięcią 16 MB i 32 MB, co może mieć znaczenie przy doborze odpowiednich sterowników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA