logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CCD-TR717e - brak obrazu przy odtwarzaniu, zasnieżony podgląd

michu82 19 Cze 2005 11:26 1441 4
REKLAMA
  • #1 1589423
    michu82
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    witam.
    mam problem z kamerka sony. podczas odtwarzania nagranej wczesniej tasmy brak obrazu. dopiero przy przewijaniu na podgladzie widac zasniezony obraz. nie mam mozliwosci sprawdzenia na innej kamerze tej samej kasety.
    pozdr.
  • REKLAMA
  • #2 1589799
    marck1
    Serwisant RTV
    Ocena: 773
    A może to tylko brudny dysk wizyjny i głowice.
  • REKLAMA
  • #3 1589834
    michu82
    Poziom 14  
    ale czy jesli bylyby to brudne glowice i dysk to czy objawialo by sie to wlasnie poprzez calkowity brak obraz w odtwarzaniu, a tylko na podgladzie sniezy? pytam bo nie chce jej kilka razy robierac i ptem skladac. jaki jest koszt w najgorszym wypadku gdyby byla uszkdozna glowica lub beben?

Dodano po 2 [minuty]:

piszac beben chodzilo mi o dysk wizji.
    dodaje ze kamera zawsze dzialala bez problemu, lezala w szafie jakis czas bo nie byla potrzeban a po ponownym zalaczeniu jest tak jak napisalem.
  • REKLAMA
  • #4 1589857
    Paweł_swobodny
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Dokonaj przeglądu taśm - jeżeli wśród nich masz taśmy TDK , BASFA lub pochodne to masz do wymiany głowicę . Czysczenie nie pomoże . Skrajny - znany mi przypadek to trzy głowice wymienione w okresie rocznej gwarancji w tej samej kamerze . Dopiero gdy klient wyrzucił zakupiony wielopak taśm TDK (w atrakcyjnej cenie ) głowica działa bez problemu .
  • #5 1987831
    michu82
    Poziom 14  
    wymiana glowicy nie kalkulowala mi sie z wartoscia calej kamery wiec sprzedalem ja jako uszkodzona. dzieki za porady. pozdr.

Dodano po 3 [minuty]:

temat zakonczony
REKLAMA